ČETVRTAK - 21 SAT

Iz momčadi Rijeke pršti nevjerojatni optimizam uoči utakmice kod trenutačno najboljeg kluba španjolskog prvenstva

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke će četvrtak (21 sat, MAXtv, Arenasport 4) u San Sebastianu protiv Real Sociedada odigrati pretposljednju utakmicu na svom putu u ovoj sezoni Europske lige, a iako će protiv sebe imati vodeću momčad La Lige iz riječkog tabora najavljuju borbu za prve europske bodove

'Idemo kod jako kvalitetnog protivnika na teško gostovanje. Vidjeli smo u prvoj utakmici da smo im dobro parirali. Imali smo svoje prilike koje, nažalost, nismo iskoristili, a oni su zabili gol u 90. minuti. Idemo tamo u namjeri da pobijedimo, da uzmemo tri boda. Bit će teško, ali borit ćemo se i vidjeti što će biti', izjavio je uoči puta u Španjolsku 21-godišnji Danijel Štefulj.

'Sigurno će biti teško suprotstaviti im se. Nisu slučajno na vrhu La Lige, koja je uz englesku definitvno najjača u svijetu. Izraziti su favoriti. Mi smo otpočetka imali cilj uzeti što više bodova. Nažalost, nismo do sada uzeli nijedan, makar smo zaslužili. Nadamo se da ćemo uzeti neke bodove', rekao je povratnik u riječki sastav 25-godišnji središnji branič Luka Capan kojeg nije bilo u momčadi otkako je odigrao zadnje tri minute baš protiv Real Sociedada na Rujevici.

Riječki trener Simon Rožman ponovno će imati problema s izborom postave, jer su u Rijeci ostali braniči Momčilo Raspopović, Zoran Arsenić i Hrvoje Smolčić, slovenski reprezentativni veznjak Adam Gnezda Čerin i ponajbolji riječki napadač Sandro Kulenović, strijelac jednog od dva Rijekina pogotka u četiri europska nastupa.

'Imamo gust raspored, jake utakmice, a na treneru je da rotira, odmori neke igrače. Na nama koji smo na terenu je da damo svoj maksimum i pokušamo osvojiti tri boda', rekao je Danijel Štefulj koji je prilično standardan na pozicijima lijevog boka, kako u domaćim, tako i u europskim utakmicama.

  • +20
SSC Napoli - NK Rijeka, UEFA Europska liga; 26.11.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Luka Capan tek treba steći status standarnog igrača u riječkoj obrani koja će u četvrtak sigurno biti na teškim iskušenjima, jer se Španjolci bore za plasman u nokaut fazu s vodećim Napolijem koji ima devet bodova i nizozemskim AZ Alkmaarom koji ima sedam bodova, baš kao i Real Sociedad. Capan je svjestan razlike u kvaliteti, ali on i suigrači ne pomišlja na predaju.

'Idemo se tamo boriti, kao i svaku utakmicu. Ako ništa drugo, da se na kraju možemo pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe. Naravno da će trebati puno sreće, da će oni morati promašiti koju izrazitu šansu, ali mi od svojih snova nećemo odustati.'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Europska liga, skupina F - 5. kolo

  • Real Sociedad - Rijeka (čet, 21.00)
  • AZ Alkmaar - Napoli (čet, 21.00)

Ljestvica

  • 1. Napoli 4 3 0 1 5-2 9
  • 2. AZ Alkmaar 4 2 1 1 5-2 7
  • 3. Real Sociedad 4 2 1 1 2-1 7
  • 4. Rijeka 4 0 0 4 2-9 0