zagreb ih čeka

Iz Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su kad se točno Vatreni vraćaju u nedjelju; sprema se spektakularan doček, poznato je i tko svira

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 14.12.2022 15:08
  • Objavljeno 14.12.2022 u 12:43
Bionic
Reading

Nakon poraza hrvatske nogometne reprezentacije od Argentine u borbi za plasman u finale Svjetskog prvenstva u Katru, doznaje se da se Vatreni vraćaju kući u nedjelju popodne, za kad je najavljen svečani doček. Detalje je iznio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Kako su za tportal potvrdili iz Hrvatskog nogometnog saveza, dan nakon utakmice za treće mjesto, koja se igra u subotu od 16 sati protiv poraženog iz susreta Francuska – Maroko, Vatreni će krenuti put Lijepe Naše.

'Krećemo prema Hrvatskoj u nedjelju poslijepodne. Točnu satnicu ćemo naknadno potvrditi', kazao je kratko za tportal glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Nešto kasnije HNS je objavio da će se hrvatska reprezentacija vratiti u domovinu u nedjelju oko 17.10 sati, kada je predviđeno slijetanje u Zagrebu.

Kako doznaje Jutarnji list, na dočeku bi trebali nastupiti Prljavo kazalište, Jura Stublić, Indira Levak i Jole.

Tako su se sada svi zaduženi za organizaciju svečanog dočeka na Trgu bana Jelačića iz Grada Zagreba bacili na posao, a može se očekivati da će od nedjelje popodne do kasnih noćnih sati centar Zagreba biti obojen u bijelo-crvenu boju!

'Jutros smo se čuli s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), a reprezentacija bi trebala sletjeti u nedjelju između 15 i 17 sati, u svakom slučaju popodne, i po tome ćemo raditi doček', izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

No nešto kasnije potvrđeno je da Vatreni neće stići na glavni Trg prije 18 sati. Pozornica je spremna i samo se čekaju Luka Modrić i društvo.

Tomašević je istaknuo da ga veseli što je Hrvatska drugo Svjetsko prvenstvo zaredom u najmanju ruku među četiri najbolje nogometne reprezentacije u svijetu.

'Još se igra utakmica za treće mjesto u subotu, tako da se nadam još jednoj brončanoj medalji kao onoj 1998., kada sam i sam bio na toj utakmici', rekao je Tomašević.

Što se tiče dočeka reprezentacije, sada se rade sigurnosni protokoli i druge stvari koje se dogovaraju s HNS-om i Vladom, MUP-om i drugim resornim ministarstvima.

Nema sumnje da će doček biti spektakularan i vrlo sličan onom prije četiri i pol godine, kada su se Vatreni u Hrvatsku vratili kao doprvaci svijeta te se na središnjem zagrebačkom trgu okupilo oko 120.000 navijača, a na dočeku od zračne luke do trga sudjelovalo je, prema procjeni policije, oko pola milijuna ljudi.

Bakljada, tisuće ljudi i vatromet samo su dio onoga što nas čeka. Pogotovo ako se Vatreni vrate s brončanom medaljom oko vrata.

  • +17
Tuga hrvatskih nogometaša; Argentina-Hrvatska, SP u nogometu, 13.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal