ODJECI POBJEDE

Iz Džombine perspektive ova Hrvatska može....

14.01.2014 u 13:30

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši sjajno otvorili Europsko prvenstvo u Danskoj, a velikih plus 11 protiv Bjelorusije najava su da bi nakon tri bronce na posljednja tri velika natjecanja - moglo i korak dalje

A s takvim se razmišljanjem slaže i Mirza Džomba, svojevremeno najbolji krilni rukometaš svijeta, koji trenutno uživa u obiteljskom okruženju ali i rukometno prvenstvo.

Prva utakmica i odmah sigurna i uvjerljiva pobjeda naših, što baš i nije bila karakteristika do sad?

'Tako je, ali moram primjetiti da je u uvodnih nekoliko minuta bilo nešto malo nervoze, izgubljenih lopti, kao da su igrali pod kočnicom. Ali to ja pripisujem početnom stresu, uhodavanju, dok se ne osjeti lopta, parket... Drugo poluvrijeme bilo je pravo, prebacili su u brzinu više i suparnik jednostavno nije mogao ništa a naši su igrači u tom dijelu pokazali pravu snagu', rekao je u razgvoru za tportal.hr Mirza Džomba, a potom i otkrio još jednu važnu stvar.

'Veseli me što su naši glavni igrači, Duvnjak, Vori, Marko (op.a. Kopljar) odigrali tek koliko su morali, lagano, bez prevelike potrošnje. A to je za ovakav turnir izuzetno važno. Sreća je i to što smo na početku turnira dobili dva lakša suparnika, to jest mogućnost dodatnog uigravanja i onda nas od dvoboja sa Švedskom čeka pravi turnir'.

Može li ova uvjerljiva pobjeda biti potvrda brojnih najava da se može otići i do toliko željenog europskog zlata?

'Može jer ova je pobjeda dokaz naše snage. Moramo se samo nadati da nas ozljede zaobiđu. Imamo odlično sastavljenu momčad, igrače koji su već prepuni iskustva i za koje sam uvjeren da više neće biti pod pritiskom kada dođu do polufinala. Zato i očekujem više. Imamo snage, volje i igračko samopouzdanje, a ako dođemo u polufinale - bit će svašta'.

S obzirom da je i Džomba iz reprezentacije otišao na pomalo ružan način, nametalo se pitanje vezano uz izostanak Blaženka Lackovića. Htio je Mirza nešto reći, ali nakon dvije sekunde razmišljanja ipak je povukao kočnicu.

'Bolje da ne komentiram ništa!'