PROTIV DANACA ZA FINALE

'Iz dvoboja s Dancima želimo izaći kao pobjednici'

22.01.2014 u 22:37

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija sa 31:28 pobijedila je Poljsku i plasirala se u polufinale europskog prvenstva. A u tom će se ogledu sastati u petak s Dancima, domaćinima prvenstva. Inače, Hrvatskoj je ovo 15. polufinale na velikim natjecanjima, a posljednjeg Eura u Srbiji Hrvatska ima broncu

U danskom Aarhusu hrvatski su rukometaši ispunili misiju -e te pobjedom protiv Poljsk eosigurali polufinale, odnosno ispunjenje cilja zadanog uoči EP-a. No, sjajna partija protiv Poljaka, u kojoj su naši slavili 31.28, posebice u obrani, napunila je naše sampouzdanjem, tako da se više ne strijepi ni od domaćinina turnira - Danaca.

No, prije nego se okrenuo dvoboju u petak, izbornik Slavko Goluža komentirao je dvoboj protiv Poljske.

'Prije svega, stišao bi euforiju jer nismo još obavili posao. Pobjede i porazi su sastavni dio sporta. U utakmicu smo ušli pomalo nervozno jer znali smo da smo bolji od Poljaka, ali falilo nam je malo mirnoće. Presudilo je što smo se u drugom dijelu vratili obranu 5-1 i tu Poljaci nisu imali rješenja, dok smo u napadu bili pametni.', priznao je Goluža te otkrio dio taktike za ovaj sraz.

'Imali smo dogovor da lopte idu puno više na krila, nego prema crti to jest Voriju. Dakle, dečki su napravili sve kako smo se dogovorili i zato im svima čestitam. baš kao i navijačima koji nas bodre i u Danskoj ali i u Hrvatskoj', poručio je Goluža i za kraj rekao što ga očekuje sljedećih sati odnosno kada doputuje u Herning.

'Priprema za Dansku. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Želim vidjeti sve, ali i ostaviti zadnji atom snage. Iz dvoboja s Danskom želimo izaći kao pobjednici, a mislim da sam time rekao sve'.

Damir Bičanić dvoboj je zaključio s pet postignutih golova.

'Ključ je bila naša obrana 5-1 na početku drugog dijela kada smo postigli četiri-pet zgoditaka, a Poljaci nijedan.U prvom poluvremenu sam se podredio ekipi i taktici, a kada su udvajali Duvnjaka, do izražaja je došla moja snaga i brzina. Poljaci su uigrana ekipa, dosta godina igraju skupa i nije nam bilo nimalo lako. Napravili smo puno ulaskom u polufinale, gdje nas čekaju Danci, koji zasad nisu imali nijednu tešku utakmicu. Bacit ćem se na glavu, pa što bude', izjavio je Bičanić.'