IGRAČ VELIKOG POTENCIJALA

Iz Bayerna među Modre; evo što je Vidović prije dvije godine govorio o Dinamu

29.08.2023 u 14:19

Bionic
Reading

Dinamo je dogovorio dolazak mladog hrvatskog reprezentativca, 19-godišnjeg Gabrijela Vidovića

Kako se pisalo proteklih dana, Dinamo se pojačava još jednim odličnim mladim nogometašem. Riječ je o 19-godišnjem Gabrijelu Vidoviću, a koji je od 13. godine član Bayerna i za čiju je prvu momčad debitirao već sa 17 godina.

U međuvremenu je Vidović postao i stalni član mlade hrvatske reprezentacije, a ove godine bio je dio Skočićeve U-21 vrste na Euru.

Prošle sezone Bayern ga je poslao na posudbu u nizozemski Vitesse, u kojem je odigrao 25 prvenstvenih utakmica. Pritom je zabio četiri gola.

Vidović je upotrebljiv na nekoliko pozicija. Može igrati kao ofenzivni vezni, povučena špica, centralni napadač, ali i kao lijevo krilo.

Inače, da kod Vidovića postoji simpatija prema Modrima, bilo je jasno već u srpnju 2021. godine, a tada smo ga pitali vidi li se jednog dana možda i u HNL-u. Naime Vidović je rođen u Njemačkoj, u kojoj je nogometno odrastao, dok s hrvatskim nogometom, osim reprezentacije, nije imao doticaja.

Bi li vam izazov bio doći igrati seniorski nogomet u Hrvatsku?

'Tko zna? No zasad, još dvije godine, jer potpisao sam ugovor na taj period, ostajem u Bayernu. Znam da Dinamo ima jako dobru školu, odnosno da se u njemu razvijaju mladi nogometaši, tako da nikad ne reci nikad. Osim toga, hrvatska liga je sve bolja, pa bi to onda bio izazov za mene.'