ATP TOKIO

Ivo Karlović uništio Srbina servisima; s Monfilsom za polufinale

06.10.2016 u 10:18

Bionic
Reading

Sjajni hrvatski tenisač Ivo Karlović igrat će u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Tokiju protiv Francuza Gaela Monfilsa, drugog nositelja turnira, nakon što je nadigrao poslije sata i 48 minuta igre Srbina Janka Tipsarevića 7-6 (9), 7-6 (5)

Ivo Karlović doslovno je uništio Srbina servisima te je nakon dva seta i nešto manje od dva sata igre imao ukupno 24 as servisa, čime je učvrstio prvo mjesto svih vremena u tom segmentu. S druge strane, Tipsarević je imao pet as servisa i svega 59 posto prvog servisa.

Nema sumnje kako će dvoboj Karlovića i Monfilsa biti prepun snažnih udarca jer ipak je riječ o dva vrhunska servera. Međutim, treba reći kako se Monfils ozlijedio (uganuo je gležanj) u dvoboju protiv Gillesa Simona.

Kada je u pitanju trenutačno osmi tenisač svijeta Francuz Gael Monfils treba reći kako je Karlović s njim dosad igrao pet puta, a slavio dva puta. Zadnji put su Karlović i Monfils igrali ove godine u Washingtonu gdje je Francuz bio bolji.

S druge strane, Dr. Ivo je ovom pobjedom dokazao kako je - usprkos tome što ima 37 godina - u sjajnoj formi te da će imati što pokazati navijačima u zagrebačkoj Areni u finalu Davis Cupa, u kojem Hrvatska igra protiv Argentine (od 25. do 27. studenog).