duhoviti div sa šalate

Ivo Karlović morao je birati između Federera i Nadala; njegov je odgovor nasmijao milijune teniskih obožavatelja diljem svijeta

20.04.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Ove godine Ivo Karlović (41) slavi dvadeset godina otkako je debitirao u svijetu profesionalnog tenisa. Od 2000. godine popularni je Div sa Šalate član ATP Toura, a sada je u razgovoru s navijačima na Twitteru otkrio neke do sada dobro čuvane tajne iz svoje duge i bogate karijere te razmišlja li o mirovini

Možda nije najbolji koji je igrao na ATP turnirima, ali je najviši. Ivo Karlović (41) sa svojih 211 centimetara visine već dva desetljeća dominira profesionalnim tenisom, a svi ga se protivnici pribojavaju zbog bombastičnih servisa koji neobranjivo 'padaju s drugog kata'.

Popularni se Div sa Šalate sad na Twitteru družio sa svojim vjernim navijačima, a ponovno je potvrdio kako ima sjajan smisao za humor. No, krenimo redom...

Navijače je zanimalo kada će 'Dr. Ivo' u mirovinu...

'Nikada neću u mirovinu, a i ako ikada odem, ostat ću trener', odgovorio je Karlović koji u karijeri ima osam osvojenih ATP turnira, a najbolji plasman na ATP ljestvici bilo mu je 14. mjesto 2008. godine.

Danas je na 124. igrač svijeta, a u nastavku razgovora s obožavateljima Karlović je otkrio kako mu je najdraža pobjeda ona iz 2003. godine kada je u prvom kolu Wimbledona preokretom pobijedio tadašnjeg branitelja naslova, Lleytona Hewitta.

Najtežim porazom ocijenio je onaj iz finala turnira u Washingtonu 2016. godine kada ga je u velikoj drami svladao francuski tenisač Gael Monfils.

'Doslovno sam imao noćne more mjesec dana nakon toga', priznao je Ivo Karlović koji je s Hrvatskom osvojio i Davis Cup 2005. godine.

Navijače je zanimalo i kako provodi dane u izolaciji zbog pandemije koronavirusa.

'Svi smo dobro, hvala na pitanju. Posljednjih par dana nismo puno toga radili. Moramo opet početi s vježbom. No, nisam baš puno ispao iz forme jer dosta se krećem zbog djece', objasnio je Karlović što radi u posljednje vrijeme.

'Teške' su teme brzo pale u drugi plan, a Karlović je svojim britkim humorom zabavljao navijače koji su mu nastavili postavljati 'provokativna' pitanja. Jedno od njih bilo je tko mu je draži - Roger Federer ili Rafa Nadal?

'Niti jedan! Volim djevojke', opalio je Karlović na opće oduševljenje.

Otkrio je i tko mu je najteži protivnik...

'Ha, pa Ivo Karlović', iskreno je priznao Div sa Šalate te odgovorio je li se ikad osjećao ugodno na zemljanoj podlozi:

'Jesam, kad sam imao 14 godina.'

Šale i pošalice nikad dovoljno, osvrnuli su se navijači i na njegovu visinu, pitanje je bilo je li istina da više ne može igrati na Centralnom terenu Wimbledona otkako je postavljen krov?

'Da. Potpuna diskriminacija', ostao je dosljedan sebi Karlović kojeg nije dirnulo 'provokativno' pitanje nedostaje li mu Jugoslavija:

'Nemam trunku nostalgije prema Jugoslaviji i bilo čemu što ima veze sa socijalizmom', jasno je naglasio Karlović te se odmah 'prebacio' na humor odgovorom na pitanje koja je razlika između ATP Toura sada i prije 50 godina:

'Prije 50 godina puno je više igrača nosilo brkove', ispalio je Ivo Karlović koji se nakon toga morao povući. 'Gazda' je naredio kraj druženja s navijačima:

'Žao mi je ljudi, moj dvogodišnji sin mi je rekao da je dosta Twittera. Hvala svima i čujemo se drugi put', zaključio je Div sa Šalate.