OSTAO SAMO LJUBO

Ivo i Marin pali u triler završnicama

13.05.2009 u 17:28

Bionic
Reading

Ivo Karlović i Marin Čilić izgubili su mečeve drugog kola ATP turnira iz masters serije u Madridu. Obojica su imala pobjede u svojim rukama, no presudio im je rulet posljednje igre meča

Među 16 preostalih imena na uglednom turniru u Španjolskoj ostao je samo jedan hrvatski predstavnik. Nakon što je Ivan Ljubičić izbacio Francuza Tsongu, Marin Čilić i Ivo Karlović izgubili su neizvjesne mečeve.

Marin se drugi tjedan u nizu susreo s Philippom Kohlschreiberom i nakon pobjede u Münchenu doživio treći poraz u njihovom četvrtom ogledu. Čilić kao da je na susret došao nerazbuđen. Nijemac je sjajno servirao i bio konstantno opasan kod primanja servisa te je s lakoćom uzeo set. U drugom breakova nije bilo iako je Čilić sedam puta morao spašavati svoj servis. Ipak, bio je koncentriraniji u odlučujućoj igri i izborio izjednačenje.

U trećem setu stvorio je kapital oduzetog servisa, no nije izdržao i u odlučujućoj igri meča nije pružio dostojan otpor. Nakon gotovo tri sata igre, konačan rezultat bio je 1:6, 7:6(5), 6:7(2) za Nijemca, kojega u trećem kolu čeka Rafael Nadal.

Ivo Karlović namjerio se na Jamesa Blakea i također izgubio u odlučujućoj igri trećeg seta. Prvi set Karlović je tradicionalno u svoju korist riješio u tie breaku, no u drugom je pukao. Nakon deset servis gemova u kojima je izgubio ukupno 13 poena, pri rezultatu 4:4, Blakeu je dopustio prvu break loptu. Crnoputi znalac priliku je iskoristio i rutinski izborio treći set. Tamo su protivnici ponovno mirno dočekali tie break, no ovoga puta Blake je bio bolji. Stvorio je početnu zalihu od 4:0 i meč okončao rezultatom 6:7(4), 6:4, 7:6(4) u svoju korist, unatoč čak 26 asova Karlovića.

Ivan Ljubičić u osmini finala igrat će protiv sedmog igrača svijeta Gillesa Simona. Do sada su se sretali dva puta i Ljubičić je upisao dvije pobjede, dapače nije izgubio ni set.