NBA LIGA

Ivica Zubac rastura u nikad snažnijim LA Clippersima; Hrvat oduševio trenera i suigrače

25.10.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Ivica Zubac je novu NBA sezonu započeo double-doubleom, u pobjedi svojih LA Clippoersa nad prošlogodišnjim finalistima Golden State Warriorsima od 141:122 zabio je 16 koševa (šut iz igre 4/5) i upisao deset skokova uz jednu asistenciju i dvije blokade za svega 18 minuta igre.

Clippersi su dočekali Golden State Warriorse u novoj dvorani Chase Areni u San Franciscu s Kawhijem Leonardom koji je utakmicu završio sa 21 košem, devet asistencija i pet skokova. Još kada se vrati ozlijeđeni Paul George, jasno je kako su ovo nikad snažniji LA Clippersi.

Najbolji kod Warriorsa, koji su igrali bez ozlijeđenog Klaya Thomspona, bio je Steph Curry sa 23 ubačaja, a D'Angelo Russell je dodao 20.

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac naporno je radio cijelog ljeta kako bi se izborio za mjesto u prvoj petorci, a sudeći prema komentarima trenera Riversa i suigrača - oduševljeni su! Zubac je brži, agresivniji, hrabriji, a uz to je značajno skinuo nekoliko kg.

U drugoj utakmici igranoj sinoć Milwaukee Bucks su, iako su gubili 16 koševa razlike na poluvremenu, sa 117-111 pobijedili Houston Rocketse na krilima najboljeg igrača u prošloj sezoni Giannisa Antetokounmpoa koji je zabio 30 koševa i upisao 13 skokova te 11 asistencija.

Najzvučnije pojačanje Rocketsa u novoj sezoni Russell Westbrook je utakmicu završio sa 24 koša, 16 skokova i sedam asistencija, dok je James Harden dodao 19 koševa, 14 asistencija i sedam skokova.

Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee.

U trećoj utakmici sinoć Atlanta Hawks su svladali Detroit Pisonse sa 117-100 a do pobjede ih je predvodio Trae Young sa 38 koševa.

Izvor: Wochit / Autor: tportal.hr