RASPLET U SG-U

Ivica osmi, Cuche slavio i pobjegao

13.03.2011 u 13:07

Bionic
Reading

Ivica je vrlo solidnom superveleslalomskom vožnjom zatvorio vikend u Kvitffjelu te zauzeo osmo mjesto u disciplini u kojoj se bori za Mali kristalni globus

Kostelić je odvezao s manjim greškama i odličnim završnim dijelom te je s osmim mjestom zaslužio nova 32 boda. Još je uvijek u igri za osvajanje Malog globusa, ali situacija je daleko nepovoljnija nego uoči utrke.

Do jučer vodeći Streitberger nije mogao nastupiti, ali je Didier Cuche, s kojim je Ivica dijelio drugu poziciju, stazom prohujao poput uragana i sa 30 stotinki prednosti slavio ispred Austrijanca Kroella. Iza njih su se plasirala još tri Austrijanca, Puchner, Reichelt i Walchhofer.

U poretku ove discipline Cuche ima 291 bod, Streitberger je ostao na 227, dok je Ivica treći sa 223. U igri za Mali globus još su Walchhofer (214), Reichelt (207), Janka (205) i Baumann (197), ali teško je vjerovati da će rutiner Cucheovog kalibra propustiti ovakvu priliku u Lenzerheideu. Za osvajanje Malog globusa bit će mu dovoljno i osmo mjesto.

U ukupnom poretku Ivica ima 1356 bodova, Cuche je drugi sa 906, a treći je Janka sa 767. Idućeg tjedna je završnica na kojoj će Ivica biti i službeno okrunjen kao najbolji skijaš svijeta, a branit će i prednost pred Grangeom u borbi za Mali globus u slalomu.