DOBRE VIJESTI IZ BASELA

Ivica operiran, povratak na stazu već u Kranjskoj gori

13.02.2012 u 18:41

Bionic
Reading

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić u ponedjeljak popodne podvrgnut je operativnom zahvatu u Baselu kod prof. dr. Wernera Müllera i dr. claudea Müllera gdje mu je odstranjen komadić meniska desnog koljena koji mu je stvarao bol i onemogućavao punu ekstenziju koljena. Dobra vijest je da bi se Kostelić utrkama mogao vratiti u Kranjskoj gori

Fantastičan skijaški vikend u ruskom Sočiju za Ivicu Kostelića završio je dosta loše, ozljedom desnog koljena. Svakom minutom dolazile su nove informacije o stanju najboljeg svjetskog skijaša, a nakon obavljene magnetske rezonance u Zagrebu, Kostelić je u ponedjeljak popodne uspješno operiran u klinici Bruderholz u Baselu od strane liječnika prof. dr. Wernera Müllera i dr. Claudea Müllera te je operacija potvrdila dijagnoze liječnika i nalaze magnetne rezonance dr. Igora Borića. Ivici Kosteliću odstranjen je komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena.

Liječnička ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniska došlo prilikom doskoka kod velikih skokova na spustu u Sočiju, a da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniska samo otpao.

Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog.

Ivica Kostelić će do srijede ostati u Baselu, gdje će obaviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ukoliko prvih dana neće biti većih bolova te ukoliko tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, Ivica Kostelić utrkama Svjetskog kupa mogao bi se vratiti u Kranjskoj gori 10. i 11. ožujka.