REKORDER NA POSTOLJU

Ivica ispisao povijest u 'svom' Wengenu

20.01.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Ivica Kostelić ispisao je skijašku povijest nakon što je u švicarskom Wengenu postao prvi skijaš koji se 12 puta popeo na postolje u jednom skijalištu. Najbolji hrvatski skijaš osvojio je treće mjesto, iza pobjednika Neureuthera i drugoplasiranog Hirschera

U posljednje tri godine Ivica Kostelić sva tri puta je slavio u 'svom' Wengenu, a iako u nedjelju nije slavio, Kostelić je napravio povijesni uspjeh. Naime, trećim mjestom postao je prvi i jedini skijaš u povijesti kojem je uspjelo 12 puta biti na pobjedničkom postolju na jednom skijalištu.

Dosad je sa 11 pobjeda u jednom skijalištu, računajući sve discipline, Ivica dijelio taj uspjeh zajedno s Stenmarkom, Girardellijem i Coucheom.

Kostelić je nakon prve vožnje držao četvrto mjesto, no izvrsnom vožnjom u drugoj vožnji profesor Ivica se popeo za još jedno mjesto, te je na kraju osvojio treće mjesto. Treba također napomenuti kako je Kostelić i jedini skijaš koji je vozio sve discipline u Wengenu ovog vikenda. Kapa do poda, majstore! U petak je, podsjetimo, bio drugi u superkombinaciji, dok je u subotu zauzeo 29. mjesto u spustu.

Pobjedu u švicarskom Wengenu osvojio je Felix Neureuther koji je nakon prve vožnje bio drugoplasirani, dok je drugo mjesto na kraju pripalo Hirsceru koji je bio vodeći u prvoj utrci.