CUCHE NAJBRŽI

Ivica 11. u spustu u Kitzbühelu, Natko pao

22.01.2011 u 12:38

Bionic
Reading

U petak je Ivica Kostelić prvi put u svojoj karijeri pobijedio u superveleslalomskoj utci te tako povećao svoju prednost u Svjetskom kupu. Pred Ivicom je bio novi izazov – spust koji je odvozio vrlo dobro i na kraju je završio na diobi 11. mjesta

Vodeći skijaš u ukupnom poretku svjetskog kupa Ivica Kostelić nije imao previše vremena da proslavi pobjedu u superveleslalomu jer je već u subotu pred njim i ostalim skijašima bio legendarni spust u Kitzbühelu. Na najpoznatijoj i najtežoj stazi Ivica je potvrdio svoju dobru formu te je završio na vrlo dobrom 11. mjestu koje je podijelio zajedno s Austrijancem Streitbergerom. Obojica su za pobjednikom zaostali sekundu i 91 stotinku, a Ivici je drugi najbolji rezultat spusta u Kizbühelu gdje je prošle godine osvojio sedmo mjesto.

Dobra vijest je i ta što se Norvežanin Svindal, koji je prvi Ivičin pratilac u ukupnom poretku Svjetskog kupa, plasirao iza najboljeg hrvatskog skijaša pa je tako Ivica povećao svoju prednost u poretku najboljih skijaša svijeta.

Pobjednik legendarnog spusta je Švicarac Didier Cuche koji je slavio ispred Amerikanca Bodea Millera, a treće mjesto je pripalo Francuzu Adrienu Theauxu koji je zaostao sekundu i 18 stotinki.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 26 također je nastupio, ali je pao i na svu sreću bez posljedica. Tin Široki nastupio je kao posljednji natjecatelj i završio na 49. mjestu.

'Danas je staza dosta bolja, izgleda da je ravnana nakon treninga i puno je lakša. Tamo gdje sam jučer pogodio pobjedu, baš na tom mjestu, danas nisam bio najbolji. Meni je Streiff vrlo zvučan i puno mi znači. A najvažnije je doći neozlijeđen u cilj. Evo i Natko je danas pao, ali na sreću „Predeku“ nije ništa. Mnogi me pitaju imam li vremena za slavlje nakon jučerašnje pobjede. Vremena za slavlje nemam i uopće o tome ne razmišljam jer danas je bila teška utrka a i sutra je vrlo važan slalom. Jučerašnja pobjeda mi je sigurno veliki poticaj za slalom a i crveni broj treba obraniti', kazao je Ivica nakon utrke.

Natko Zrnčić Dim
koji je pao na spustu, prošao je bez posljedica.

'Dobro se osjećam. Izgleda da mi je skija nakon jedne kvrge jako zahvatila stazu i jednostavno me bacila u zrak. Dobro sam prošao, samo s malim šokom. Pad se dogodi iako uvijek vozim isto i onda se dogodi neka greška. A poslije greške dolaze padovi.'