UČI ŠPANJOLCE O HRVATSKOM ROCKU

Ivano Balić: Bojim se da više neću igrati za Hrvatsku

23.01.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Ivano Balić je u razgovoru za španjolski El Pais potvrdio očekivano, ne vjeruje da će više ikada nastupati za hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Novinar El Paisa krenuo je s laganijim temama i tako smekšao Ivana koji medije u vrijeme SP-a izbjegava u prilično širokom ruku. A kako je po prirodi neuhvatljiv, to mu odlično i ide. Tako je u uvodu Španjolcu preporučio da od hrvatske muzike obavezno posluša TBF-ovu uspješnicu 'Nostalgična' te da malo izvrti opus Hladnog piva. Naravno, uslijedio je rukomet.

'Naravno da mi je žao što nisam dobio poziv na SP, ali život je takav. Hrvatska ima mladu momčad koja raste', kaže i dobiva potpitanje: 'S vama u Riju?'

'Bojim se da je reprezentacijska priča za mene gotova. Morat ću ih gledati', priznaje rukometni maestro kojega je novinar u više navrata nazvao genijem. A Španjolci se ne razbacuju suvišnim epitetima jer su, uglavnom, prvaci svega u svijetu sporta.

Kaže kako je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Atletica previše komplicirao, ali da osjeća da je pred njima nešto veliko.

'Previše sam razmišljao na terenu, sada se odmaram i relaksiram i, kada se natjecanja nastave - samo ću igrati. Osjećam da ćemo osvojiti nešto veliko', koncentrira se Ivano na klupsku budućnost.

Ponovio je i kako je prvi puta u Španjolsku (Portland) došao samo iz jednog razloga.

'Želio sam igrati sa svojim idolom Jacksonom Richardsonom. To mi je bila najdraža sezona. Nisam u početku znao ni riječi španjolskog (ni francuskog), pa sam ga samo gledao i upijao', smije se sportaš koji će ostati upamćen za sva vremena. Tužno ga je gledati na tribini iako ima još puno u sebi, a valjda će se i ova ružna priča o Ivanovom nepozivanju sa svim svojim akterima jednom sasvim rasvijetliti.

Ivano, hvala na svemu