TRENEROV SUD

Ivanišević oštro: Čiliću su htjeli uništiti karijeru

05.11.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Nakon što se Marin Čilić oglasio o slučaju 'doping' u kojem je krivo optužen, svoje mišljenje svega dao je i njegov trener Goran Ivanišević.

Evo što nekadašnji osvajač Wimbledona misli o cijelom slučaju.

'Marinu svaka čast jer ne znam tko bi tako mirno izdržao sva ta saslušanja i optužbe koje je prošao. Bio sam s njim na saslušanju pred Sudom sportske arbitraže (CAS), gdje ga je odvjetnik Međunarodnog teniskog saveza (ITF) ispitivao sat i pol vremena bez ijednoga valjanoga dokaza. Taj čovjek je ciljano išao uništiti Čilićevu karijeru, htio je na njemu napraviti karijeru jer je Marin najviše rangirani tenisač koji se suočavao s ovakvim optužbama za dopingiranje. Sreća da su CAS-ovi suci bili razumni ljudi i da su okončali tu hajku čiji je jedini cilj bio uništiti Čilićevu karijeru', izjavio je Ivanišević, koji je uvjeren da će Čilić vrlo brzo opet biti među deset najboljih igrača svijeta.

'Bilo je lijepo biti s Čilićem na njegovu povratničkome turniru u Parizu gdje su najveći tenisači poput Rafaela Nadala, Rogera Federera i ostalih Marina primili kao da uopće nije bio odsutan, iako se Čilić pomalo pribojavao reakcija. Nismo mogli previše trenirati svih ovih mjeseci, s obzirom na sve okolnosti, ali su plodovi našeg rada itekako vidljivi kod servisa. Čilić je dva meča u Parizu imao 40 as-servisa, a toliko je skupio valjda u cijeloj sezoni', objasnio je, na svoj način, Ivanišević.


Čilićev menađer Vincent Stavaux bio je iznimno oštar prema ITF-u.

'Neosporne su dvije činjenice ovog slučaja - ITF je lagao da se Marin Čilić dopingirao, a potom su iznijeli još gnusniju laž da je hrvatski tenisač lagao. Optužili su ga pogrešnom supstancom, metabolid je sve što su našli u njegovu tijelu, ali radi se o neaktivnoj supstanci. Slučaj Marina Čilića ne postoji, ITF je namjerno pokušao upropastiti karijeru i ugled jednoga od najboljih svjetskih tenisača, a za to se nisu ni ispričali', kazao je Stavaux, koji je dodao da je od samog početka slučaja strategija Čilićevih odvjetnika bila da se ne razgovara s medijima.

'Zbog te je strategije izgledalo da Čilić nešto krije, no ta nam se strategija nakraju ipak isplatila jer se potvrdila Marinova nedužnost.'