ozbiljni planovi

Ivan Rakitić otkrio veliku želju: Već sam u kontaktu s HNS-om

13.04.2023 u 12:53

Bionic
Reading

U rujnu 2020. godine Ivan Rakitić (35) se oprostio od hrvatske reprezentacije, a sad je otvoreno progovorio o planovima nakon igračke karijere. Sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a onda...

Nogometaši Seville večeras od 21 sat igraju prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. Nekadašnji se hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (35) uoči utakmice oglasio u španjolskim medijima te prvi put otvoreno progovorio o planovima nakon igračke karijere.

Rakitić je prošle godine bio jedan od 33 polaznika Uefinog tečaja o 'upravljanju u nogometu' te je uvjeren da će mu i taj tečaj pomoći prilikom traženja posla kad se umirovi od aktivnog igranja.

'Ta diploma jako puno znači za život nakon igranja nogometa. To je obrazovanje bilo iznimno naporno i intenzivno. Kada si na travnjaku ne razumiješ mnoge stvari koje se događaju oko tebe pa mi je ovo pomoglo', rekao je kapetan Seville za španjolski sportski dnevni list AS.

Rakitić je aktivan i kao jedan od ambasadora Uefine zaklade za djecu, a sad je otkrio i svoje planove kad se jednom umirovi. Ugovor sa Sevillom traje mu do ljeta 2024. godine, a popularni Raketa već razmišlja što i kako nakon toga.

'Fizički se osjećam jako dobro', kaže veznjak koji je sakupio 282 nastupa i 49 golova za Sevillu te otkriva:

'Želja mi je imati trenersku licencu, pa sam već u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom.'

  • +7
Sevilla - Fenerbahce, Europska liga, 9.3.2023. Izvor: EPA / Autor: JOSE MANUEL VIDAL

>> Ivan Rakitić objasnio zašto je povukao takav potez: Nakon razgovora sa suprugom

No, svi planovi su mu i dalje vezani za Španjolsku.

'Kad završim igračku karijeru, živjet ću u Sevilli', tvrdi Ivan Rakitić koji se na kraju osvrnuo i na karijeru svog nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije, kapetana 'vatrenih' Luke Modrića (37).

'Jednog dana će se Modrić povući ili otići negdje drugdje igrati, no svi se vjerujem slažemo da još nije došao trenutak za to', kaže Rakitić i dodaje:

'Vidjet ćemo što će odlučiti uprava Reala i klupski predsjednik Florentino Perez. Nadam se da će Modrić i Real nastaviti ići zajedno, pa da možemo i dalje uživati u njegovom nogometu u Španjolskoj. Jer Modriću ne da ne preostaje godina, ili dvije, u elitnom nogometu nego mu ostaju još barem tri. Još je puno dobrog nogometa u njegovim nogama', zaključio je Rakitić.