Raketa Sasvim iskreno

Ivan Rakitić jasno rekao što misli o povratku u reprezentaciju, a posebno se dotaknuo i jednog Vatrenog: 'Želim mu svu sreću...'

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 29.05.2021 18:12
  • Objavljeno 29.05.2021 u 13:57
Bionic
Reading

Ivan Rakitić je najavio Europsko prvenstvo u nogometu, a dotaknuo se i Matea Kovačića i Chelseaja koji večeras igraju u finalu Lige prvaka

Ivan Rakitić održao je konferenciju za medije u Rumunjskoj na kojoj je počeo rebranding tvrtke Favbet. na kojoj se dotaknuo brojnih tema, među kojima su i povratak u reprezentaciju, ali i večerašnje finale Lige prvaka u kojem sudjeluje Mateo Kovačić. Raketa je rekao kako očekuje težak Euro.

'Mislim da će ovaj Euro biti zahtjevan jer će igrači morati putovati po Europi i to je nešto novo. Po meni Francuska ima najveću kvalitetu i korak je ispred ostalih. Mislim da će na Euru biti odlični, ali vidjet ćemo sve. Siguran sam da će i Njemačka i Španjolsa biti spremne, vratila se i jaka Italija, a nadam se da će i Hrvatska imati sjajan turnir. Ovo će biti drugačiji Euro i vidjet ćemo nekoliko iznenađenja', rekao je Rakitić za Favbet.

Raketa se osvrnuo i na donedavnog suigrača u reprezentaciji Matea Kovačića koji će večeras od 21 sat igrati s Chelseajem protiv Manchester CItyja u finalu Lige prvaka.

'Mateo je fantastičan igrač koji razumije igru na poseban način. Drago mi je vidjeti da se uklopio u igru novog trenera. On je za mene igrač koji može biti vođa svojeg Chelseaja i koji će voditi našu reprezentaciju dugi niz godina. Želim mu svu sreću svijeta, a ako može, neka nekako dovede taj trofej i u Hrvatsku', poručio je Rakitić pa dodao:

'Veliko finale je uvijek nešto posebno. To je prilika da osvojiš najveći trofej koji postoji u klupskom nogometu. Bit će interesantno vidjeti kako će Pep pripremiti ekipu, a Chelsea će biti spreman. Uvjeren sam da će odlučiti detalji.'

Ono što sve zanima uoči Eura jest hoće li se Raketa vratiti u reprezentaciju.

'Srce je bolno i volio bih obući dres Hrvatske. To je, prije svega, najveća čast za sve nas. No, situacija je takva kakva je. Pratit ću sve naše utakmice kao najveći navijač. Uvjeren sam da će izbornik Dalić na najbolji način pripremiti dečke i da će nas učiniti ponosnima. Neka uživaju i učine sve za svoj narod. Bit će to sigurno jedna velika Hrvatska i dat ću im podršku', rekao je Rakitić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal