Riječ trenera

Ivan Leko unatoč remiju, ponosan je na igrače. Jednog posebno hvali

07.04.2023 u 21:48

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka remizirali su 2:2 s Istrom 1961 u 28. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige. S ovim bodom primaknuli su se vodećem dinamu na šest bodova zaostatka, s time da Modri imaju utakmicu manje. Trebaju li žaliti Splićani i za preostala dva boda?

Odgovore na brojna pitanja nakon utakmice dao je Hajdukov trener Ivan Leko, a prenosi Dalmatinski portal.

'Stoperi? Bolno je, gledaš deset utakmica, broj 11 iz Istre ima isto trčanje, objasniš na treningu. Primiš takav gol i pariš lud. Imali smo najboljih 65-70 minuta ovo proljeće. Žao mi je momaka, pokazali su dišpet. Igrač manje, stavili su se, šanse. Jedan poništen gol, penal je-nije. Sve odluke ispravne. Drugi gol ne smiješ primiti. Prvi s 20 metara udarac. Bio sam ponosan kako momci igraju u drugom dijelu. Baš mi je žao što nas nije to pomazilo. Mislim da smo zaslužili', rekao je Leko, a zatim je dodao:

'Naš problem je kada moraš, onda se igraju pasovi u širinu, a kada smo ostali s igračem manje onda se gura naprijed. Stalno pričamo o tome. To je neka dublja priča. Nakon dva gola u minuti smo se pogubili. Mislim da na kraju možemo samo reći da je momčad zaslužila puno više, po kvaliteti nogometa, šansama, borbenosti, htijenju, želji. To je nogomet. Nekad dobiješ kad si lošiji, a danas je bilo obratno.

Kako dalje?

'U srijedu nas čeka ključna utakmica gdje je stalo sve. Dobili smo u Osijeku gdje je bilo jako teško, pa u Šibeniku. Sada nam slijedi gostovanje gdje Hajduk teško pobjeđuju. Moramo se dobro odmoriti. Možda je bolje prestati analizirati i govoriti. Veselimo se toj utakmici'.

>> SuperSport Hrvatska nogometna liga, 28. kolo, Hajduk - Istra 1961 2:2, 7.4.2023., video sažetak

Kako ste se odlučili za Borevkovića koji devet utakmica nije igrao?

- Kada je igrao Chido (op.a. Awaziem) radio je greške, gubili smo. Igrao je Simić, radio je greške, gubili smo. Gledam ih na treningu. Radio je dobro. Dogodilo nam se da mali Vuška nije bio spreman. Ideš po osjećaju. Sada je lako reći, da je Chido kiksao ispalo bi da sam lud. Slažem se da je Borevković napravio ključne greške.

Zbog čega ste oklijevali s izmjenama?

'Ne mijenjam kada je dobro. Drugo poluvrijeme je bilo dobro. Kada treba mijenjati u 30. minuti netko će izletjeti vanka. Tako ja gledam na to'.

Da možete reći Borevkoviću crveni karton ili da pusti igrača što bi mu rekli?

'Neka ti zabiju gol, ideš dalje. To je racionalno i uvijek ideš tako.

Kako ste vidjeli Rokasa Pukštasa, djeluje da je sve važniji kotačić momčadi?

'Odličan, mentalitet top. Klinac od 18 godina, zaslužio je, igra. Možda je njemu i Yassineu malo lakše. Oni ne osjećaju što je to igrati u Splitu. Obojica su bili među našim najboljim igračima', zaključio je Leko.

  • +21
Hajduk - Istra 1961 (28. kolo SuperSport HNL-a, 7.4.2023.) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport