DRUGI ROĐENDAN

Ivan Klasnić 2008. je zapalio Hrvatsku, a danas je ovim riječima dirnuo cijelu naciju

17.10.2023 u 21:30

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić oglasio se u utorak na Instagramu s dirljivoj objavom.

'17. listopada 2017. je moj drugi rođendan. Jako sam sretan što mogu ponovno normalno živjeti svoj život i da ga mogu iskusiti. Hvala svim ljudima koji su mi uvijek davali snagu i mislili na mene. Volim vas sve', objavio je na Instagramu Klasnić.

Ovaj je vrsni golgeter za Vatrene odigrao 41 utakmicu i postigao 12 pogodaka. U klupskoj karijeri pamtit će ga se po 2004. godini u kojoj je bio najbolji igrač Werdera koji je osvojio dvostruku krunu. Nažalost, njegovu su karijeru obilježili veliki zdravstveni problemi.

Ivan je bubrežni bolesnik koji je dijagnozu zatajenja rada bubrega dobio krajem 2006. godine. Obavljena je transplantacija bubrega, donor je bila njegova majka. Osam mjeseci kasnije njegova i obiteljska drama se nastavljaju jer mu je organizam odbacio bubreg. Uslijedila je nova transplantacija, a donor je bio otac.

Ivan je sjajno napredovao, vratio se u reprezentaciju ze na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj zabio gol u jednoj od najdramatičnijih utakmica u povijesti hrvatskog nogometa. Riječ je o četvrtfinalnoj utakmici s Turskom u kojoj je Klasnić na dodavanje Modrića u 119. minuti zabio za 1:0. Cijela Hrvatska je već slavila ulazak u polufinale i razmišljala o susretu s Njemačkom u polufinalu, ali je jedna dugačka lopta rezultirala golom Turaka za 1:1. Na kraju je rulet jedanaesteraca u polufinale odveo Tursku.

Treća transplantacija bubrega dogodila se na današnji dan 2017. godine. Ivan je pun pozitivne energije i ljubavi, a njegova životna priča motiv je mnogima da se ne predaju nego uzdignu iznad svih problema i postanu životni pobjednici.