OSTAO BEZ PRILIKE

Ivan Kelava završio svoju neslavnu epizodu u Primeri

31.12.2016 u 13:33

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni vratar Ivan Kelava napustio je španjolskog prvoligaša Granadu dva dana prije otvaranja zimskog prijelaznog roka te je nepoznato gdje će nastaviti karijeru.

Ove sezone nije dobio priliku stati među vratnice kluba s juga Španjolske čiju mrežu čuva meksički reprezentativni vratar Guillermo Ochoa.

'Granada želi zahvaliti Ivanu Kelavi na profesionalizmu, karakteru i osobnosti na terenu te izvan njega. Želimo mu sve najbolje u njegovim daljnjim sportskim izazovima', navedeno je u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici kluba, koji se nalazi na predzadnjem mjestu u prvenstvu.

Kelava je bio u Granadi od ljeta 2015., a prije toga branio je za slovački Spartak iz Trnave. Za zagrebački Dinamo upisao je 138 nastupa, a bio je i član Udinesea, Carpija i zagrebačke Lokomotive. Zimski prijelazni rok otvara se u ponedjeljak i trajat će do 31. siječnja.

Njegov dosadašnji suigrač i slovenski reprezentativac Rene Krhin kaže kako mu je žao što Kelava nije dobio priliku jer je svojim zalaganjem to zaslužio.

'Nikada nisam vidio nekoga da toliko trenira i trudi se. Nije odustajao, nego je naporno trenirao i kada nije bio u momčadi', rekao je Krhin za Hinu. 'Nije mu bilo lako jer je za golmana bitno da u kontinuitetu brani'.

Glasnogovornica Maria Sanchez napominje da joj je žao što Kelava nije branio, jer je unosio dobru atmosferu u momčad. 'Osobno, on je bio moj favorit. Uvijek dobro raspoložen, ohrabrivao je druge i kada on sam nije igrao, pristojan prema svima', rekla je.