privukao interes najvećih

Ivan Jurić pred izazovom karijere; velikan opasno zagrizao za hrvatskog trenera kojeg vidi kao idealnu zamjenu za legendu pred otkazom

02.03.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Ivan Jurić uskoro bi mogao sjesti na klupu Napolija koji se spreman dati otkaz Gennaru Gattusu

Hrvatski nogometni trener Ivan Jurić je od 2019. godine na klupo Verone s kojom, posebno ove sezone, ne prestaje oduševljavati. Iako su im mnogi predviđali borbu za ostanak u ligi, Verona je nakon 24 odigrane utakmice deveta s 35 osvojenih bodova.

  • +6
Hellas Verona - Juventus, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: EMANUELE PENNACCHIO

Uz to, na čelu s Hrvatom su namučili brojne velikane, a u prošlom su kolu otkinuli bodove i aktualnom prvaku Juventusu s kojim su odigrali 1:1. Dobre igre Verone i odličan posao koji Jurić radi posljednjih godina u Italiji privukli su interes velikana, a Talijani sada pišu kako bi hrvatski trener uskoro mogao i promijeniti sredinu.

Za njega je interes navodno pokazao Napoli koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Gennara Gattusa koji je pred otkazom. Predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis je izgubio živce s talijanskom legendom koja je klub, usprkos ulaganjima, uspjela dovesti tek do šestog mjesta i nakon ove szone planira velike promjene. Navodno će od iduće sezone trošiti manje novaca, a više se oslanjati na mlade talente, a tu se Jurić itekako uklapa.

'Napoliju treba promjena smjera u kojem ide i to jako brzo. Ako ne uđe među četiri najbolje ekipe u Serie A, neće igrati Ligu prvaka drugu godinu zaredom. Mislim da će trener koji dolazi nakon Gattusa morati biti dobar u ispunjavanju zahtjeva koje klub postavi pred njega', komentirao je bivši direktor Tuttosporta Giancarlo Padovan za Sky pa dodao:

'Novi trener mora odmah predstaviti svoje ideje kako ne bi došlo do nesporazuma. Ne smije dopustiti da na njega utječe sve to što ga okružuje. Mislim da bi Jurić mogao biti pravi trener za Napoli', pojasnio je Padovan svoj stav.