DERBI ZAČELJA

Istra u nadoknadi zaustavila Dragovoljce

13.08.2010 u 20:04

Bionic
Reading

Četvrto kolo T-Com Prve HNL u Kranjčevićevoj ulici otvorili su nogometaši Hrvatskog dragovoljca i Istre 1961. U sasvim solidnoj utakmici takmaci sa začelja ljestvice podijelili su bodove nakon rezultata 1:1 (1:0)

Sat vremena prije početka dvoboja Zagreb je poharalo rijetko viđeno nevrijeme, ali teren je izdržao veliko iskušenje i nakon uvodnih minuta uvjeti su bili na prvoligaškoj razini. Dragovoljac je bolje ušao u dvoboj i svoju terensku nadmoć kapitalizirao u 30. minuti pogotkom Švarića koji se najbolje snašao u gužvi pred vratarom Škorićem.

Obje momčadi do ovoga su kola upisale nula bodova i ne treba naglašavati kolika je bila želja za pobjedom. Istra je ubrzo pogodila stativu, a u nastavku su propustili još dva klasična zicera. Dragovoljac je protiv otvorenog protivnika imao priliku iz protuudara okončati posao, ali komplikacije u prilično jednostavnim situacijama održavale su neizvjesnost do kraja dvoboja.

Zbog velike nervoze isključen je trener gostiju Robert Jarni, no istra je u sudačkoj nadoknadi ipak spasila bod. Jarnijev adut s klupe Boško Stupić glavom je u gol proslijedio ubačaj koji je preletio 50 metara i do ekstaze doveo 20-ak Demona koji su doputovali iz Pule.

Sada je na začelju usamljen ostao zaprešićki Inter, jedini sastav bez osvojenog boda. Priliku za bijeg imaju u subotu u 20.15 sati pred TV kamerama kada će im u goste doći splitski Hajduk.