SUPERSPORT HNL

Istra doživjela debakl na Rujevici, pogledajte golijadu maestralne Rijeke

06.08.2023 u 23:12

Bionic
Reading

U susretu 3. kola SuperSport HNL Rijeka je na Rujevici pred 4.800 gledatelja pobijedila Istru 1961 sa 6-0 postigavši drugi susret u nizu šest golova

Nakon što je u četvrtak u kvalifikacijama Konferencijske lige deklasirala kosovski Dukagjini sa 6-1, momčad Sergeja Jakirovića je bila još uvjerljiva u "Derbyju della Učka". Protiv susjeda s druge strane Učke slavila je sa čak 6-0.

Rijeka je u svibnju 2019. na gostovanju pobijedila Istru sa 7-0 nanijevši Puljanima najteži poraz u HNL-u. Ovoga puta je pred svojim navijačima zabila tek pogodak manje.

Gosti su se dobro držali pola sata, a no potom su se "raspali" i Rijeka je od 34. do 45. minute zabila tri gola. Strijelci su bili Franjo Ivanović (34), Lindon Selahi (44) i Marco Pašalić (45+1).

U nastavku susreta golove su zabili Bruno Goda (58), te ponovo Ivanović (61) koji je u posljednja dva susreta zabio čak pet golova, te Alen Grgić (81).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U 11. minuti je uzvratila Rijeka. Lindon Selahi je pokušao iznenaditi Lovru Majkića udarcem sa 16 metara, ali je vratar Istre bio spreman.

U idućih 20-tak minuta nije bilo previše uzbuđenja, a Rijeka je povela u 34. minuti nakon velike pogreške Daria Marešića. Gostujući stoper je na 15 metara pokušao izbiti loptu, no nespretno ju je zahvatio dodavši do Ivanovića koji je sjajno pogodio iz prve za vodstvo domaćina.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 44. minuti je Rijeka napravila još jedan korak bliže pobjedi. Selahi je krasnim prizemnim udarcem sa 20 metara matirao Majkića za 2-0.Dvije minute kasnije već je bilo 3-0. Puljani su još jednom izgubili loptu koja je došla do Pašalića koji je opalio loptu sa 20 metara pogodivši gornji kut gola i uz pomoć stative završila je u mreži.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +8
3.kolo SuperSport HNL-a: Rijeka - Istra 1961, 6.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Vrlo blizu novog gola Rijeka je bila u 48. minuti, Toni Fruk je dobro pucao iz slobodnog udarca, no lopta je dirnula gredu. U 58. minuti vidjeli smo i četvrti pogodak. Pašalić je ubacio iz konera, a Bruno Goda, treći put ove sezone, zabi glavom glavom. Golijada se nastavila u 61. minuti kada je Selahi "ukrao" loptu, sjajno prošao po desnoj strani te poslao idealnu povratnu za Ivanovića koji je majstorski, petom postigao svoj drugi gol na utakmici. Konačnih 6-0 postavio je Grgić u 81. minuti. Djouahra je prošao po lijevoj strani i ubacio, a Grgić uklizao i zabio.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon tri nepotpuna kola na ljestvici vodi Rijeka sa šest bodova i razlikom pogodaka 10-1, a šest bodova imaju i Osijek, te Hajduk.

Aktualni prvak Dinamo je peti sa četiri boda. Istra je ostala na jednom bodu, dok je na začelju Rudeš bez bodova.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore

Posebna zanimljivost susreta je činjenica da je Rijeka četiri gola zabila nakon pogrešnih dodavanja Istrinih igrača, a da je Istra na cijeloj utakmici imala 53 točna dodavanja više od protivnika.