SVE JE STALO

[FOTO] Ispisali su povijest rukometnog Eura, prvi su kojima je to uspjelo, ali... Ovo je za nas tužan dan!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 24.01.2022 08:27
  • Objavljeno 24.01.2022 u 08:26
Bionic
Reading

Utakmica rukometnog Eura između Španjolske i Norveške (23:27) ostat će upamćena i po nekim super zanimljivim statističkim podacima

Norvežani su sredili branitelja naslova, a osim velike pobjede napokon su prekinuli crni niz protiv Španjolaca, jer su od njih izgubili zadnjih 11 utakmica. Da, nisu ih pobijedili od 1998., dakle 24 godine, ali tome je napokon došao kraj.

No to nije sve! Skandinavci su okončali i rekordan niz Španjolske od 17 susreta (16 pobjeda i jedan remi) na Europskim prvenstvima bez poraza (u tome razdoblju osvojene su i dvije titule).

'Bila je to za nas savršena utakmica. Ove 24 godine od posljednje pobjede protiv Španjolske bile su velike za medije, ali mi to nismo imali u glavi. Htjeli smo samo pobijediti. Briljirali su obrana i naš vratar', rekao je lijevi vanjski Norvežana Erik Toft.

Mala utjeha Španjolcima može biti što su ispisali povijest Eura po broju postignutih golova. Sedmi pogodak na utakmici bio im je 3000. na kontinentalnom natjecanju, prvi su kojima je uspjelo doći do tog fenomenalnog jubileja (sada su na 3016).

  • +8
Španjolska - Norveška, rukometni Euro, 2022. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

'Ovo je za nas tužan dan, ali kada ste neporaženi četiri godine i imate tako dug niz pobjeda, to pokazuje visoku razinu španjolskog rukometa. Naravno, nismo svi htjeli da se to dogodi večeras, ali smo igrali protiv Norveške, jedne od najboljih momčadi na svijetu. Definitivno su zasluženo pobijedili, jer su nam zadali toliko poteškoća', rekao je vratar Španjolaca Rodrigo Corrales.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal