KONAČAN RASPLET

Ispali Red Bull i Alba, Linz na velikim mukama

01.03.2012 u 21:38

Bionic
Reading

Branitelji naslova oprostili su se od titule porazom u Klagenfurtu, a Olimpija je i s 20-godišnjim golmanom nadvisila Albu i izbacila je iz doigravanja. Linz i Vienna Capitalsi igrat će u nedjelju odlučujuću utakmicu za polufinale

Vienna Capitalsi su u četvrtak navečer novom pobjedom nad Linzom nadoknadili 1:3 u pobjedama i u nedjelju na gostujućem ledu imaju priliku napraviti najveće iznenađenje ovogodišnjeg doigravanja Ebela. Nesumnjivo najbolja momčad lige, koja je tako suvereno kročila prvim i drugim dijelom natjecanja, itekako će za vikend strahovati za svoju sudbinu, jer Bečani su 'crnim krilima' u dvije uzastopne utakmice održali malu školu hokeja. Posve su ih natklizali, a energijom i agresivnošću potpuno zasjenili.

Pobjeda u Beču 4:2 savršeno je zaslužena, a Linz već dvije utakmice nije ni sjena one momčadi koja je bila prvi favorit na naslov prvaka. Savršeno je jasno da je sad pritisak na 'krilima' izuzetno velik, dok su suparnici sigurno jako osokoljeni novim trijumfom. U nedjelju će biti vatreno u Linzu!

Olimpija je s mladim 20-godišnjim golmanom stigla do nove pobjede nad mađarskom Albom i izbacila ju iz doigravanja. Matič Boh primio je samo tri gola u posljednjoj utakmici, a njegovi suigrači su zabili jedan više, taman koliko je trebalo za četvrtu pobjedu nad favoriziranim Mađarima. Ukoliko Vienna ipak ne dobije Linz, Ljubljančani će biti najveće iznenađenje doigravanja.

Prošlogodišnji finalisti Ebela, prvak Red Bull i viceprvak KAC susreli su se već u četvrtfinalu, a boljom momčadi ovog su se puta pokazali dečki iz Klagenfurta. Baš kao što je to bio slučaj i s Olimpijom, i viceprvaci su večerašnjim trijumfom izborili polufinale, što samo znači da se ekipa iz Salzburga oprostila od naslova prvaka.

Zagrebački 'medvjedi' još uvijek ne znaju svog suparnika u polufinalu. Ako Linz ostvari četvrtu pobjedu, tad će to biti KAC, no ako Vienna ostvari i treću pobjedu uzastopno, upravo će Bečani biti suparnik Medveščaka u polufinalu.

Olimpija - Alba 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Pobjeda Olimpije 4:2
KAC - Red Bull 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Pobjeda KAC-a 4:2
Vienna Capitals - Linz 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Rezultat 3:3 u pobjedama