Advocaat nakon 0:0

Iskusni trener Feyenoorda nahvalio Dinamo, a onda je na zanimljiv način rekao što zaista misli o spornom trenutku koji ih je zamalo šokirao

23.10.2020 u 09:15

Bionic
Reading

Nakon što su Dinamo i Feyenoord, u prvom kolu Europske lige na stadionu u Maksimiru odigrali bez golova, zanimljivo je bilo čuti razmišljanje poznatog stručnjaka na klupi gostuju Dicka Advocaata koji se ovim poslom bavi od davne 1980. godine

Po ovome što je viđeno Dinamo je pružio jako dobar otpor nizozemskom velikanu, a najkraće rečeno Feyenoord je bio bolji u prvom, a Modri u drugom poluvremenu. Najbolju prigodu na utakmici imali su gosti u 8. minuti kada je Livaković obranio kazneni udarac, koji je skrivio Jakić, Berghuisu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, isto tako treba reći kako je Feyenoord posljednjih 17 minuta utakmice igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Marcos Senesi.

Nakon utakmice iskusni 73-godišnji trener gostiju Dick Advocaat kratko je rekao:

'Dinamo je dobra momčad, sve momčadi koje igraju Europsku ligu imaju kvalitetu. Ako gledamo cijelu utakmicu imali smo je pod kontrolom i puno prilika, nažalost ih nismo iskoristili. Mi smo imali bolje prilike u prvom, a Dinamo u drugom poluvremenu. Ako gledamo cijelu utakmicu imali smo je pod kontrolom i puno prilika što se protiv momčadi poput Dinama može obiti o glavu. Međutim, da smo zabili kazneni udarac, vjerojatno bi utakmica išla u drugom smjeru i otvorilo bi se još prostora za novi gol', kazao je iskreno iskusni nizozemski stručnjak koji je u karijeri vodio velike klubove kao što su Zenit, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Fenerbahçe, a u tri navrata bio je i nizozemski izbornik.

Na pitanje kako komentira situaciju u kojoj je mogao biti sviran jedanaesterac za Dinama kada se činilo da je bio prekršaj na Arijanu Ademiju u drugom poluvremenu, kada ga je petom proigrao Bruno Petković Ademija, mirnim glasom je rekao:

'Moji obrambeni igrači su mi nakon utakmice rekli kako u toj situaciji s Ademijem, u drugom poluvremenu, nije bio jedanaesterac.'

Iz tih riječi je jasno kako očito jako vjeruje svojim igračima…

Podsjetimo, Dinamo će za tjedan dana u 2. kolu Europske lige gostovati kod CSKA u Moskvi, dok će Feyenoord ugostiti Wolfsberger.

  • +22
Dinamo - Feyenoord, 1. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL