osvojio je sve

Iskreni Luka Modrić nakon novog trofeja priznao: Ova godina je bila iz snova, ne mogu tražiti više...

23.12.2018 u 09:50

Bionic
Reading

Real Madrid u subotu je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo, u finalu je s 4:1 pobijedio Al Ain kojeg vodi hrvatski trener Zoran Mamić. Junak pobjede 'kraljeva' bio je Luka Modrić, zabio je prvi gol, asistirao za još jedan Sergiju Ramosu i tako 'prelomio' utakmicu na stranu Reala

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33), koji je u subotu s Real Madridom osvojio treći uzastopni naslov Svjetskog klupskog prvaka, rekao je kako je golom i pobjedom nad Al Ainom ovu 2018. godinu završio na najbolji mogući način.

'Ovo je jako važna titula, dat će nam puno samopouzdanja u budućnosti. Htjeli smo završiti godinu na najbolji mogući način i to smo postigli', rekao je Luka Modrić u izjavi za klupsku televiziju Real Madrid TV.

'Igrali smo ozbiljno od prve minute te smo zadovoljni što smo osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo treći put zaredom. Osjećam se dobro kada igram u ovom natjecanju', osvrnuo se Mordić na utakmicu s Al Ainom.

>> Luka Modrić presudio Zoran Mamiću; 'kraljevi' još jednom potvrdili da su najbolji na svijetu

Europski prvak Real Madrid je sa 4:1 pobijedio domaćina turnira Al Ain, na čijoj se klupi nalazi hrvatski trener Zoran Mamić, te tako u Ujedinjenim Arapskim Emiratima došao do novog trofeja i obrane naslova. Španjolska momčad je povela u 14. minuti baš golom Luke Modrića koji je lijevom nogom sjajno pucao s nekih 18 metara te poslao loptu u donji desni kut golmana Al Aina.

'Ne pucam puno... No, kada pucam ponekad uđe. Moram pucati više', istaknuo je Luka Modrić.

Bio mu je to 14. gol za Real Madrid u 280 odigranih utakmica. Od toga je 12 golova zabio nakon udaraca izvan kaznenog prostora.

  • +5
Finale klupskog SP-a, Real Madrid - Al Ain Izvor: Pixsell / Autor: FOTO CHEMA REY/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

'Svi mi govore da moram češće tući na gol, no meni se više sviđa dodavati loptu suigračima te doprinositi drugim elementima u igri', pojasnio je Modrić.

Od ljeta je, međutim, često znao pucati, ali je tek ove subote postigao prvi gol u ovoj sezoni.

'Karim (Benzema) mi je dodao loptu, primirio sam ju i odlučio opaliti po golu pa uspio zabiti svoj prvijenac ove sezone. Nadam se da ću ih u budućnosti više zabijati', izjavio je Modrić i dodao:

'No najvažnije je davati sve od sebe te pomoći momčadi u drugim aspektima igre.'

Real Madrid je tako došao do svog četvrtog naslova Svjetskog klupskog prvaka u natjecanju koje se igra od 2000. godine te se po broju osvojenih naslova nalazi ispred Barcelone koja ih ima tri.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Bila je ovo nezaboravna godina. Osvojili smo Ligu prvaka, kasnije sam s Hrvatskom imao spektakularno Svjetsko prvenstvo, i na momčadskoj i na osobnoj razini. Uslijedile su nagrade, a sada i novi trofej s Real Madridom', rekao je Modrić koji je ove godine osvojio Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, a proglašen je najboljim i u izborima FIFA-e i UEFA-e. Bio je proglašen i najboljim igračem Svjetskog prvenstva ljetos u Rusiji na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju nakon poraza u finalu od Francuske.

'Ova godina je bila iz snova, ne mogu tražiti više. Ova 2018. godina zauvijek će imati posebno mjesto u mom kalendaru', zaključio je Luka Modrić. Sada je stvarno osvojio sve što se osvojiti moglo...