NIZU DOŠAO KRAJ

'Iskopali' nevjerojatan podatak; Messiju se ovo nije dogodilo više od deset godina

12.01.2018 u 11:30

Bionic
Reading

Barcelona se plasirala u četvrtfinale Kupa kralja nakon što je na Camp Nou demolirala Celtu iz Viga 5:0 (prva utakmica 1:1), a dvoboj će ostati upamćen po tome što je Lionel Messi zamijenjen, a to se nije dogodilo jako dugo

Utakmica je bila riješena u prvih pola sata nakon kojih je Barcelona ima 4:0. Lionel Messi je postigao prva dva gola u 13. i 15. minuti, Alba je u 28. povisio na 3:0. Luis Suarez je pogodio za 4:0 u 31. minuti, a tri minute prije kraja u strijelce se za konačnih 5:0 upisao Ivan Rakitić.

  • +15
Osmina finala Kupa kralja, Barcelona - Celta Vigo, 2018. Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Očekivan trijumf katalonske momčadi, a španjolski mediji su poslije završetka iskopali jedan zanimljiv podatak. Naime, trener Ernesto Valverde zamijenio je Lionela Messija u 59. minuti i to je po prvi puta da je Argentinac morao ranije iz igre, a da nije bio ozlijeđen, od 29. rujna 2007. kada je izašao ranije s travnjaka protiv Levantea.

Dakle, to se nije dogodilo više od deset godina i tri mjeseca, a od tada je odigrao 302 utakmice... Nevjerojatnom nizu ipak je došao kraj.

Dodajmo i informaciju da se Messi s ova dva kola Celti probio na ljestvicu TOP 10 najboljih strijelaca Kupa kralja svih vremena, trenutačno je na 46 pogodaka, a na prvom mjestu izgleda neuhvatljivo Telmo Zarra (Athletic Bilbao) sa 81 golom.