MOGLO JE BITI SVAŠTA

Incident u NBA-u; suci 'slijepi', provokator prošao nekažnjeno!

13.05.2015 u 09:34

Bionic
Reading

U polufinalnoj seriji Istoka Cleveland Cavaliersi svladali su Chicago Bullse 106:101 te tako poveli 3-2, a na utakmici se dogodio incident koji najbolje pokazuje koliko su nabrijani njihovi dvoboji

Cavsi i Bullsi se ne vole. Na njihovim susretima mogu se vidjeti prljavi potezi kojima nije mjesto u košarci. Ništa drugačije nije bilo ni u petom polufinalnom okršaju na kojem je došlo do manjeg fizičkog sukoba no koji se mogao izroditi u pravu masovnu tučnjavu.

Deset i pol minuta prije kraja, nakon jedne akcije gostujuće momčadi, pod obručem su pali Cavs Matthew Dellavedova i Bulls Taj Gibson.

Domaći košarkaš je sa svoje dvije noge s parketa priklještio nogu suparnika koji se pridizao. Gibsonu se taj pokušaj zaustavljanja nije svidio te je nervozno reagirao nogom što je natjeralo ostale Cavse da ga okruže, a uskoro su u gužvu uletjeli i gostujući košarkaši.

Srećom, suci su uspjeli staviti stvar pod kontrolu, a jedini ceh za gužvu je platio Gibson koji je isključen dok je 'provokator' i začetnik incidenta Dellavedova prošao nekažnjeno.

No obojica bi mogla još stradati od disciplinske komisije NBA lige koja će detaljno proučiti što se dogodilo.

Incident na utakmici Cavsa i Bullsa


'Bio sam iznenađen što sam isključen. Samo sam pokušavao osloboditi svoju nogu, jer čim sam ustajao osjetio sam da me netko vuče,' rekao je Gibson.

O incidentu je svoje mišljenje dao i prvi strijelac susreta LeBron James (38 koševa, 12 skokova, 6 asistencija).

'Želimo samo igrati košarku, ali ćemo štititi braću', kratak je bio 'King' James koji je na parketu najbolju pomoć imao u Kyrieu Irvingu (25 koševa).

Kod Chicaga se istaknuo Jimmy Butler s 29 koševa i 9 skokova, a treba spomenuti kako su gosti i dalje bez važnog Pau Gasola.

NBA liga

Doigravanje

Cleveland - Chicago 106:101
trenutni rezultat 3:2 sljedeća ut. 14.5.
Houston - L.A. Clippers 124:103
trenutni rezultat 2:3 sljedeća ut. 14.5.