VIDEO

Incident u Lihtenštajnu. Utakmica prekinuta jer su navijači BiH bakljama zasuli teren

14.10.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na gostovanju Lihtenštajn 0:2 u sedmom kolu supine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Golove za BiH postigli su Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović. Na ovaj način novi izbornik Savo Milošević pobjedom je započeo svoj mandat na klupi Zmajeva.

No, utakmica se neće pamtiti po pobjedi već skandalu i prekidu utakmice kojeg su izazvali navijači Bosne i Hercegovine. Prevalili su put od 1000 kilometara da bi u 50. minuti utakmice zasuli teren pirotehničkim sredstvima ugrožavajući sigurnost aktera ovog susreta.

Uz skandiranje kojim su tražili odlazak čelnih ljudi bosanskohercegovačkog nogometnog saveza istaknuli su i transparent na kojem je pisalo: 'I pred Bogom i pred svijetom zavjet ćemo dati. Nikad Bosna, nikom Bosna, neće robovati'.

Prekid je trajao nekoliko minuta, navijače je išao smirivati i kapetan Edin Džeko, no đteta je već bila napravljena. Kakva kazna očekuje BiH za ovaj incident znat će se vrlo brzo.

Trenutak prekida možete pogledati OVDJE.

Standings provided by Sofascore