ROLAND GARROS

Impresivna Petra Martić prošla i drugu prepreku; strašan preokret Donne Vekić

29.05.2019 u 16:53

Bionic
Reading

Petra Martić je trebala samo 65 minuta za pobjedu 6-2, 6-1 nad francuskom tenisačicom Kristinom Mladenović u dvoboju 2. kola pariškog Grand Slam turnira u Roland Garrosu i na taj način izborila plasman u 3. kolo u kojem će igrati protiv 2. nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove

Bio je to četvrti dvoboj Martić i Mladenović u kojem je naša tenisačica stigla do najuvljerljivije pobjede. Prije mjesec dana u Istanbulu, na putu do svog prvog WTA naslova, Martić je trebala 'tie-break' trećeg seta da bi slomila otpor Francuskinje. Na terenu Suzanne Lenglen je odmah povela sa 3-0 i tu prednost zadržala do kraja prvog seta.

U drugom setu se pojavio tračak nade za Mladenović, kad je oduzela servis Martić u prvom gemu. No, 28-godišnja Dućanka se vrlo brzo oporavila i nizom od šest gemova izbacila iz turnira četvrtfinalisticu Roland Garrosa iz 2017. godine.

'Bio je ovo moj najbolji meč ove sezone na zemlji. To je moja najdraža podloga, a ovo mi je najdraži od svih terena. Jako sam sretna zbog načina na koji sam igrala', izjavila je odmah po završetku meča Petra Martić.

I protiv Mladenović je bila vrlo precizna, napravila samo devet neforsiranih pogrešaka, što je bio ključ za uvjerljivu pobjedu, baš kao i protiv Ons Jabeur u 1. kolu koju je svladala sa 6-1, 6-2. S takvim rezultatima dolazi na Karolinu Pliškovu koja je za plasman u 3. kolo pobijedila Slovakinju Kristinu Kučovu sa 6-2, 6-2.

  • +3
Hrvatska tenisačica Petra Martić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kad bih mogla, upisala bih se za isti rezultat, ali mislim da to neće baš tako ići', uz širok osmijeh je izjavila Petra Martić na pitanje o mogućnosti nastavka niza dosadašnjih rezultata na pariškoj zemlji.

'Bit će težak meč za dva dana, ali osjećam se dobro, puna sam sampouzdanja i veselim se tom dvoboju. Uživat ću', poručila je Petra.

U međusobnim dvobojima s Karolinom Pliškovom vodi sa 3-1, ali Čehinja je slavila u ovogodišnjem srazu odigranom u Miamiju na tvrdoj podlozi.

  • +4
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Donna Vekić u srijedu je u 2. kolu Roland Garrosa svladala 63. igračicu svijeta Šveđanku Rebeccu Peterson sa 1-6, 6-1, 6-2 nakon sat i 28 minuta igre.

Nakon uvjerljivog gubitka prvog seta, Donna Vekić je uzvratila istom mjerom, a odlično je nastavila i u odlučujućem setu. Sa dva breaka povela je 4-0, ali Šveđanka se nije predala. Uspjela se nakratko vratiti, smanjiti na 2-4, ali više od toga nije mogla i Donna Vekić je prošla u 3. kolo Roland Garrosa.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a i prošle godine u Wimbledonu slavila je Vekić. U sljedećem kolu Donna Vekić će igrati protiv pobjednice susreta između Švicarke Belinde Benčić i Nijemice Laure Siegemund.