serie a

Ima li ovo smisla? Samo Ronaldo zarađuje trostruko više od cijele momčadi Frosinonea

23.09.2018 u 07:51

Bionic
Reading

Pred talijanskim klubovima peto je kolo Serie A, a za aktualnog talijanskog prvaka ne bi smjelo biti problema jer gostuje kod predposljednjeg kluba lige, Frosinonea

Dovoljno je pogledati učinak u prva četiri kola i doći do zaključka kako je Juvntus apsolutni favorit. Jer Frosinone u prva četiri kola nije zabio ni jedan jedini pogodak, primio ih je čak deset, a uz remi 0:0 protiv Bologne imaju osvojen tek jedan bod.

S druge strane, Juventus u službenim natjecanima niže pobjede, s time da je zadnju, u Ligi prvaka, na gostovanju kod Valencije, osvojio s deset igrača i to bez isključenog Ronalda.

Serie A, Chievo - Juventus Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

A zanimljiv podatak izvukli su talijanski novinari.

Naime, samo Ronaldo, ima trostruko veća primanja od cijele momčadi Frosinonea. Prema ugovoru, u koji nisu usključena sponzorska primanja i bonusi, Portugalac će dobiti čak 31 milijun eura ove sezone. A cijela momčad Frosinonea tek - 11 milijuna.

Najskuplji igrač Frosinonea je Kostarikanac Joel Campbell, koji zarađuje 850.000 eura po sezoni. Usporedbe radi Ronaldo taj iznos skoro zaradi kroz tjednu plaću (646.000 eura).

No, mnogo smo puta doživjeli da ne pobjeđuju uvijek favoriti na papiru, a posebno ne zato što zarađuju više. I tko zna, možda družina u kojoj igra i naš Stipe Perica, može napraviti kakvo iznenađenje.

Utakmica Frosinone - Juventus igra se u nedjelju na stadionu 'Benito Stirpe' s početkom u 20.30 sati.