TEŠKO DO MEDALJE

Ima li Hrvatska šansu za neočekivanu završnu senzaciju u Pjongčangu?

20.02.2018 u 09:08

Bionic
Reading

Nakon osrednjih nastupa naših olimpijaca u alpskoj kombinaciji i veleslalomu jako smo blizu prvim olimpijskim igrama još od 1998. godine na kojima Hrvatska neće osvojiti niti jednu medalju, a eventualnu senzaciju može još donijeti samo muški slalom...

Hrvatska se u Pjongčangu definitivno vratila u svoju zimsku realnost. Umirovljenje Janice i Ivice Kostelić te prelazak Jakova Faka k Slovencima kojima sada donosi medalje umjesto našoj zemlji definitivno su učinili svoje.

  • +3
Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

Nakon deset dana Igara naša je olimpijska reprezentacija jako blizu odlasku iz Koreje bez ijedne osvojene medalje, po prvi put na jednoj ljetnoj ili zimskoj olimpijskoj smotri još od Nagana 1998. godine. Malu šansu imao je Filip Zubčić u veleslalomu, ali nije uspio savršeno odraditi posao, kao ni u alpskoj kombinaciji u kojoj se nije proslavio niti Natko Zrnčić-Dim.

Daria Obratov u sanjkanju nije imala objektivne uvjete boriti se s najboljima, što vrijedi i za hrvatski bob koji još mora nastupiti u četverosjedu, no nakon zadnjeg mjesta u dvosjedu bit će uspjeh već i izbjeći dno poretka.

Ima li Hrvatska priliku iznenaditi do kraja Igara? U skijaškom trčanju u kojem će Dadić, Crnković, Malec i Skender nastupiti ekipno u srijedu jako teško, a Krešimir Crnković na utrci na 50 km u subotu tek će zaokružiti svoj nastup u Koreji.

U alpskom skijanju imamo snažniju reprezentaciju, ali je li dovoljno moćna za umiješati se u borbu za sam vrh? U četvrtak će Zubčić, Vidović, Rodeš i Kolega pokušati nešto napraviti u slalomu, ali neće im biti lako s visokim startnim brojevima, no to će zapraviti biti i posljednja prava prilika za senzaciju.

U subotu je na rasporedu ekipno natjecanje alpskih skijaša i tu uvijek ima iznenađenja pa je Hrvatska uoči Igara imala pravo maštati o dobrom plasmanu u kratkim utrkama na 25 sekundi dugoj stazi, no ozljede Leone Popović i Lane Zbašnik potpuno su osiromašile ženski dio reprezentacije i učinile pošten nastup u ovoj disciplini nemogućom misijom za našu zemlju.