OPROŠTAJ U DRESU BRAZILA

'Il Fenomeno' Ronaldo odigrao zadnje minute

08.06.2011 u 08:06

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici Brazil je svladao Rumunjsku 1:0, ali rezultat je bio u drugom planu. Jedan od najvećih svih vremena Ronaldo (34) odigrao je svoje posljednje minute

'Il Fenomeno', kako su mu tepali dok je bio u naponu snagu, oprostio se od nogometne karijere u dresu Brazila na stadionu Pacaembu (Sao Paulo).

Više od 30 tisuća ljudi na ispunjenom zdanju ovacijama je pozdravilo Ronaldov ulazak u igru (30. minuta), a među navijačima su bili Brazilčeva žena Bia Anthony, djeca Ronald, Alex, Maria Sophia i Maria Alice te roditelji Sonia i Nelio.

Brazil je slavio pogotkom Freda, no jedina prava zvijezda bio je Ronaldo. Nakon što je ušao u igru tri puta najbolji nogometaš svijeta imao je nekoliko dobrih prilika, ali na svojem oproštaju nije uspio napraviti ono što je s lakoćom radio tijekom cijele karijere – zabiti gol. Izašao je na poluvremenu.

'Oprostite mi, imao sam tri šanse, ali nisam zabio u mojih zadnjih 15 minuta što bi bila mala nagrada vama navijačima za sve što ste napravili za moju karijeru', govorio je Ronaldo i dodao:

'Veliko hvala što ste me prihvatili ovakvog kakav jesam, za to što ste plakali kada sam ja plakao, što ste se smijali kada sam se ja smijao. Jednostavno vam se moram zahvaliti od sveg srca.'

Ronaldove zadnje minute

Odlazak velikana