NA JARUNU

Igrali pingić, pikado i skakali u vrećama, sve po kiši

16.05.2011 u 16:55

Bionic
Reading

U povodu Svjetskog dana obitelji Sport za sve – Centar, unatoč lošem vremenu, okupio je učenike iz osnovnih škola Bartola Kašića, kralja Tomislava, Augusta Šenoe, Prečkog, Vukomerca i Žutog brijega

Isprva je kišilo, no što se više približavao sat početka natjecanja, lilo je na sve strane. Uporni nastavnici i uporni učenici i roditelji nisu se pokolebali. Unatoč kiši, odlučili su u povodu Svjetskog dana obitelji provesti dan pokraj Malog jezera na Jarunu u sportskim natjecanjima s obitelji.

'Kad dečki kažu da idem', pokaže rukom na skupinu školaraca, 'ja uvijek idem', kroza smijeh ističe tata Željko Šimek, otac malonogometaša Filipa. I majka Kristina Filipović došla je sa sinovima iz Vukomerca na prigodno sportsko obilježavanja Svjetskog dana obitelji.

Kiša je, međutim, spriječila sve da se natječu. Ipak, prvi se nisu dali malonogometaši. Prvo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Vukomerec, drugo Osnovne škole Žuti brijeg, a treće momčad učenika iz osnovnih škola Vukomerec i August Šenoa. Natjecanjem je ravnao i nogometnu pravdu dijelio nastavnik Davor Gagro iz Osnovne škole Vukomerec.

Matija Malenica, učenik sedmog razreda, bio je posve usredotočen, pa je uz glasno odobravanje, dobacivanje, ciku i viku, pobijedio u pikadu. U toj su se disciplini još okušali Martina Rajković, Anđela Vučina, Mihaela Kovačević, Filip Lemaić, Ivan Benaković, Mario Malenica, Marko Pavlović, Hana Vrbanas i Monika Gršić.

U stolnom tenisu u završnicu su se plasirali Dino Beriša, Josip Franjić, Dario Šokčić i Mario Malenica. Prvi je bio Dino Beriša, a drugi Josip Franjić.

Po već narasloj travi, uz kišu koja nije prestajala, u vrećama su skakali Martina Rajković, Matea Vrdoljak, Hana Vrbanas, Mario Malenica, Matija Malenica i Dario Šokčić. Košarka, igra quadro i ostala natjecanja održat će se, posluži li vrijeme, nekom drugom zgodom.

Priredbu je organizirao Sport za sve – Centar predvođen Karolinom Mužom. Organizatore su još poduprli Udruga za promicanje zdravlja Medikus na čelu s dr. Vesnom Vučičević te Udruga za prevenciju prekomjerne težine na čelu s Mirelom Vidović i Vesnom Marinac.

Učenike su na Jarun, pokraj Malog jezera, doveli nastavnici Kristina Kobešćak (OŠ Bartol Kašić), Natalija Karabeg (OŠ Kralj Tomislav), Maja Flego Ostović (OŠ August Šenoa), Branko Lepoglavec Čiček (OŠ Prečko), Davor Gagro (OŠ Vukomerec) i Ana Brusar (OŠ Žuti brijeg).