SA 6 POBJEDA NA POLJAKE

Igrači održali sastanak, Goluža o lovu na zlato...

27.01.2015 u 20:16

Bionic
Reading

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je najteža utakmica na SP-u. Možda najviše gorčine ima nakon poraza u četvrtfinalima, a malo je većih olakšanja nego što je dolazak na korak od medalje

Hrvatska nije ostavila blistav dojam u drugom krugu protiv Brazila ali do sada je posao na SP-u u Dohi obavila - besprijekorno. Šest utakmica i šest pobjeda zalog su optimizmu, koji je dodatno podgrijan i činjenicom da Hrvatskoj na papiru najteži protivnici (Francuska, Španjolska i Danska) ne prije sve do finala ili ogleda za broncu. Izbornik Goluža ne voli govoriti o ždrijebu, samo o idućoj utakmici.

'Ima li nemira u ekipi nakon Brazila? Nema uopće... Igrači i stožer su imali sastanak u kojemu smo realno sagledali situaciju i bili vrlo samokritični. Atmosfera je konstruktivna i potpuno smo 'u utakmici' s Poljacima koja nas čeka,' kaže za RTL izbornik i nastavlja o četvrtfinalu.

'Ne moram govoriti koliko cijenimo Poljsku, ali fokus nam je isključivo na nama i na našoj igri. Mi moramo isključivo biti dobri u postavljanju svojih zadataka i izvršavanju na terenu. Samo smo mi važni i koliko ćemo pokazati od onoga što znamo.'

Voditelj je izbornika pitao vidi li u svojoj svlačionici zlatni potencijal?

'Ne razmišljam u pravcu osvajanja zlatne medalje, zanima me samo i isključivo pobjeda u onoj idućoj. Samo Poljska nam je na pameti, a tijekom sastanka smo zaključili da prvenstveno ne smijemo razočarati sami sebe. Ako to uspijemo, onda sigurno nećemo razočarati ni navijače,' prenosi izbornik u razgovoru za RTL.

Meč Hrvatske i Poljske (izravno, RTL televizija) počinje u 16.30 sati, a Hrvatska se nada nastavku pozitivnog niza protiv iznimno respektabilne rukometne momčadi.