Srpski Bogdanović

Srbin zbog kojeg Vlade Divac u momčadi nije želio Luku Dončića potpisao ugovor života s novim klubom koji je za mnoge iznenađenje

25.11.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nakon propalog transfera u Milwaukee te ponude Atlante koju njegov dosadašnji klub Sacramento nije izjednačio, napokon zna u kojem će klubu igrati sljedeće sezone

Zanimljivo je bilo na tržištu NBA lige posljednjih dana, a najviše pozornosti na ovim prostorima izazvao je 28-godišnji srpski košarkaš Bogdan Bogdanović kojem je istekao ugovor sa Sacramento Kingsima (postao je tzv. ograničeni slobodni igrač, op.a.), ali je taj klub imao pravo izjednačiti (mečirati) u roku od 48 sati ponudu kluba koji mu ponudi ugovor.

No, čelni ljudi Sacramenta, među kojima više nisu proslavljeni srpski igrači Vlade Divac i Predrag Stojaković koji su napustili klub, nosu željeli zadržati Bogdanovića, nekadašnjeg igrača beogradskog Partizana.

Izgubio je svoje 'zaštitnike', a provlači se i priča kako je upravo Bogdan Bogdanović, koji je 2017. godine stigao u Sacramento iz turskog Fenerbahčea, jedan od glavnih razloga zašto Divac i društvo nisu na NBA draftu 2018., godine izabrali Slovenca Luku Dončića koji im je bio dostupan, ali su ga namjerno preskočili. Čak ni Divac javno nikada nije priznao da je pogriješio kada se vidjelo kako Dončić dominira NBA ligom u dresu Dallasa, a upravo to je najveći razlog zašto je napustio klub. Napravio je previše propusta od kada je stigao na mjesto glavnom menadžera…

Tako će Bogdanović, na kojeg je Sacramento dugoročno računao, ipak primijeniti klub i od sljedeće sezone nosit će dres Atlanta Hawksa s kojima je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan čak 72 milijuna dolara. Novi klub tako je za mnoge iznenađenje...

Dodajmo kako je Bogdanović u tri NBA sezone na prosjeku od 13,5 koševa, 3,2 skoka, 3,5 asistencija uz vrlo dobrih 37.4% šuta za tricu.

Tako će Bogdanović umjesto u Milwaukee Bucksima, s kojima je propao dogovor (zbog ugovornog statusa, op.a.), igrati u ambicioznim Atlanta Hawksima.

Tako je srpski Bogdanović dobio gotovo jednaku plaću kao prošlog ljeta najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je potpisao s Utah Jazzom za ukupno 73,1 milijuna dolara za četiri sezone.

Kada su novi ugovori u pitanju opet su padali rekordi, a bilo je i nekoliko iznenađenja…

Adebayo i Ingram potpisali ugovore od kojih boli glava

Centar Miami Heata 23-godišnji Bam Adebayo dogovorio je sa svojim sadašnjim klubom produženje postojećeg ugovora za još pet godina, koje mu sa svim bonusima može donijeti maksimalnu zaradu od 195 milijuna američkih dolara.

Miami je imao vremena ponuditi produženje ugovora Adebayu do 21. prosinca, dan prije nego što će početi nova sezona, ali se vodstvo Heata na taj korak odlučilo gotovo mjesec dana prije zadnjeg roka.

Osnovna vrijednost ugovora je 163 milijuna dolara, a može doći do 195 milijuna ako će Adebayo 2021. biti uvršten u prvu momčad NBA lige, ako će biti proglašen najboljim obrambenim igračem ili najkorisnijim igračem.

Sličnu je ponudu prihvatio i Brandon Ingram u New Orleansu, a Pelicansi su mu za petogodišnje produženje vjernosti dali 158 milijuna dolara.

Prethodnih dana su maksimalno produženje ugovora potpisala još trojica igrača koji su stekli to pravo u ovom prijelaznom roku: Jayson Tatum je od Bostona prihvatio ponudu od 195 milijuna dolara za dodatnih pet godina, iste je uvjete prihvatio i Donovan Mitchell za ostanak u Utah Jazzu, dok je De'Aaron Fox za ostanak u Sacramento Kingsima dobio 163 milijuna.