KAKVA ŠTETA

Igor Vori: Gotovo je s repkom, ne mogu više!

21.09.2012 u 13:10

Bionic
Reading

S navršene 32 godine, punom minutažom u HSV-u i obitelji koja će uskoro brojiti jednog člana više, Igor Vori donio je odluku da je njegov nastup na londonskoj Olimpijadi bio posljednji za Hrvatsku

Vijest je pomalo iznenađujuća i rastužit će brojne hrvatske navijače: Igor Vori je objavio mirovinu kad je u pitanju igranje za reprezentaciju. Tu vijest objavio je njemački Bild.

'Nisam još razgovarao s izbornikom, ali odlučio sam kako je utakmica protiv Mađarske na Olimpijskim igrama u Londonu moja posljednja utakmica u dresu Hrvatske. Moje tijelo više ne može izdržati ovakav tempo. U HSV-u igram po 60 minuta i vrijeme je za odmor', prenijeli su Vorijeve riječi novinari Bilda.

Igor Vori ušao je u reprezentaciju nekako potiho. Lino Červar je prepoznao njegovu kvalitetu, doveo ga u Zagreb, poveo u Atenu na Olimpijske igre i - pogodio. Vori je postao nezaobilazni član reprezentacije, doslovce nezamjenjiv i u napadu i u obrani.

Odlaskom iz Zagreba u HSV ostvario je transfer o kojem 90 posto rukometaša može samo sanjati. I u Bundesligi je potvrdio kvalitetu, no tamošnji ritam je ubitačan. Igrati gotovo cijelu utakmicu, mlatiti se na crti s ponajboljim pivotima svijeta, k tome još i redovito nastupati za reprezentaciju, sve to postalo je previše.

Za koji mjesec Igor Vori će po drugi put postati tata. Nakon sina Petra, supruga Olja će na svijet donijeti djevojčicu. Trenutačno je Vorijeva supruga u petom mjesecu trudnoće. Sigurno je i ta činjenica utjecala na odluku da se oprosti od nacionalnog dresa. Obitelj je dosad puno patila, očito je vrijeme da joj vrati sve one dane izbivanja, putovanja i utakmica.

Nadamo se da će vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza biti mudro i pripremiti dostojan oproštaj Vorija. Nije dovoljno samo uručiti cvijeće, potrebno je napraviti spektakl...