novi izazov

Igor Tudor se predstavio navijačima Lazija i objasnio svoju trenersku filozofiju

20.03.2024 u 14:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak je Igor Tudor (45) i službeno predstavljen kao novi trener Lazija, a sada se na službenim stranicama rimskog velikana obratio navijačima

'Zašto sam prihvatio ovaj izazov? Ne treba vam neki poseban razlog da prihvatite ponudu kluba kao što je Lazio, kluba koji bi svatko tko je trener htio trenirati. Ima jake igrače, posebnu navijačku bazu. Biti dio ovog kluba i ovog grada, sve je to jedna cjelina', rekao je Igor Tudor (45) koji je posljednji posao imao u Olympique Marseilleu kojeg je napustio na kraju prošle sezone.

Lazio je u ovom trenutku deveti na ljestvici Serie A, Tudora nakon reprezentativne stanke čeka neizvjestan finiš sezone.

'Moramo prionuti na posao, jer nije lako doći nakon trenera s određenim tipom nogometa, trebat će period prilagodbe. Ali postoji zdrava grupa igrača, na meni je da prenesem ideje koje imam u glavi. Mislim da ćemo to brzo napraviti', uvjeren je Tudor koji će na klupi Lazija debitirati 30. ožujka u domaćem derbiju protiv Juventusa, momčadi za koju je u osam sezona odigrao 174 utakmice, a kasnije je bio pomoćni trener u stožeru kojeg je vodio Andrea Pirlo.

Što očekuje od svoje nove momčadi?

'Moderni nogomet ide u smjeru da napadamo s puno igrača, da zabijamo golove, da ne budemo dosadni. Pokušat ću, u nekim stvarima ću biti bolji, u nekima ne, uvijek će biti prostora za napredak. Ja sam trener koji nikad nije zadovoljan, uvijek moraš gurati i razvijati se', kazao je Tudor kojeg u Laziju čekaju Guendouzi i Casale, igrači s kojima je surađivao u Marseilleu, odnosno Veroni.

'Mattea Guendouzija još nisam vidio, on je pobjednik, igrač s luđačkim mentalitetom, što je potrebno. Nicolo Casale je zlatan dečko i jak igrač, sigurno će biti od koristi', zaključio je novi trener Lazija Igor Tudor.

Standings provided by Sofascore