JOŠ JEDAN DAN

Igor Tudor je prije derbija puno toga obećao

13.09.2013 u 12:59

Bionic
Reading

Subotnji derbi s Dinamom (Poljud, 19 sati, Arenasport1) Hajduk dočekuje optimistično: premda se zbog nevjerojatnog tajminga gradonačelnika Ive Baldasara u Splitu ovih dana više raspravlja o mogućoj prodaji kluba nego o utakmici protiv najvećih rivala, čini se da to neće utjecati na igrače

Riječ na novinskoj konferenciji imao je trener 'bilih' Igor Tudor.

'Oni su na to navikli, već godinama slušaju slične stvari i ne radi se o ničemu novom. Ne, te priče apsolutno neće utjecati na njih', uvjeren je trener Igor Tudor.

IGOR TUDOR
Pravi igrači vole igrati derbije, njima ništa posebno ne treba ni govoriti jer su im ovakve utakmice najveći motiv

Ne želi se razmetati velikim najavama, ni raspravljati o tomu tko je favorit: i Hajduk i Dinamo u svakom slučaju igraju na pobjedu.

'Ne volim pitanja tipa tko je favorit i tko je bolji: Dinamo je dobar, jasno, oni su favorit za osvojiti prvenstvo. Kupili su pojačanja i s pravom nastupaju u Europskoj ligi. S druge strane, i mi imamo svojih aduta, igramo kod kuće. Svi najavljujemo pobjedu', kazao je Tudor.

'Ozračje je odlično, imamo dva nova igrača koji su donijeli momčadi špirit i kvalitetu. Prepoznali su ih i suigrači, pojačana je motivacija za dokazivanje i borba za mjesto u prvoj momčadi. Veselim se što smo dobili igrače upravo na pozicijama koje su nam bile slabije', kazao je Tudor.

Hajdukovim pojačanjima Iluridzeu i Bukvi, čini se, prva utakmica u dresu Hajduka mogla bi biti upravo najveća utakmica hrvatskog nogometa.

'Pravi igrači vole igrati derbije, njima ništa posebno ne treba ni govoriti jer su im ovakve utakmice najveći motiv. Oni koji ne vole igrati derbije, imaju malo šanse za uspjeh u karijeri', iskren je bio Tudor.


Prisjetio se svog prvog derbija u životu, davne 1996. na Poljudu, kada je kao osamnaestogodišnjak čuvao Dinamovog Marka Viduku.

Upiši osobu
Bit ćemo borbeni i agresivni, težit ćemo igri. To mogu garantirati. Uvjereni smo da će tribine biti naš dvanaesti igrač

'Bilo je prekrasno, neponovljivo', pričao je je današnji splitski trener.

Hajduk će, nada se, u subotu biti dobar.

'Bit ćemo borbeni i agresivni, težit ćemo igri. To mogu garantirati. Uvjereni smo da će tribine biti naš dvanaesti igrač.'

Na Dinamo Tudor nije trošio previše riječi: svjestan je da su brojni igrači zagrebačkog kluba ovih dana imali obveze u reprezentacijama i ne očekuje velika iznenađenja. Ne zna puno ni o radu Branka Ivankovića, ono što je gledao na televiziji izgledalo mu je dobro.

'Kao osoba je gospodin, to je dobro...'