recept za pobjedu

Igor Štimac savjetuje Antu Čačića: Uplati misu da ti Bog bude na pomoći

27.09.2017 u 16:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedećeg tjedna igra posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za plasman na SP u Rusiji 2018. Bivši izbornik Igor Štimac poslao je znakovitu poruku uoči mečeva s Finskom u Rijeci i Ukrajinom u Kijevu...

Igor Štimac, bivši hrvatski izbornik, gostovao je u emisiji Arenasporta te je prokomentirao nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. Hrvatska prvo u petak 6. listopada u Rijeci igra s Finskom, a potom u ponedjeljak 9. listopada ide u Kijev, u goste Ukrajini.

Situacija u skupini nije tako loša, Hrvatska je prva, ima 16 bodova kao i Island, a Turska i Ukrajina imaju po 14 bodova. Hrvatska ima sve u svojim nogama, s dvije pobjede može osigurati izravan plasman u Rusiju sljedeće godine. No, izbornik Ante Čačić za ove odlučujuće utakmice ne može računati na ozlijeđene prvotimce, nema Ćorluke, Kovačića, Jedvaja, već duže vrijeme Pjace, upitan je nastup golmana Danijela Subašića...

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Što je na izborniku? Ne može puno učiniti jer igrače dobije tri dana prije utakmice', rekao je Igor Štimac i Čačiću ponudio 'rješenje':

'Najviše što može napraviti u ovom trenutku je da ode uplatiti misu, da mu Bog bude na pomoći i da igrači budu iznimno raspoloženi. A bit će ako bude pozitivna energija koje nema već desetak godina. Okruženje je u užasnom stanju, a to se prenosi i na igrače i zato ne daju ono što bi objektivno mogli', zaključio je Štimac.