OGLASIO SE BIVŠI IZBORNIK

Igor Štimac rekao nam je najveću istinu o Haliloviću i Lovrenu!

07.06.2016 u 09:03

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac u Splitu se odmara do novog trenerskog angažmana, ali i svakodnevno prati sve što se događa oko Čačićeve vrste koju sljedećeg tjedna, u nedjelju, 12. lipnja protiv Turske, čeka prvi nastup na Euru u Francuskoj

Iako se posljednjih mjeseci Štimac nije često pojavljivao u medijima za tportal.hr odlučio je dati svoj komentar konačne liste putnika od 23 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Euru u Francuskoj:

'Iznenađen sam, ali ja sam bio iznenađen još pri objavi prvog, šireg popisa. Mnogi su rekli 'to je to', ali moje je mišljenje da su na tom popisu trebali biti i Dejan Lovren i Marin Tomasov', rekao je u uvodu razgovora za tportal.hr Igor Štimac, koji je svojevremeno 17-godišnjeg Halilovića pozvao u A-vrstu sredinom 2013. godine.

Na temu tinejdžera Halilovića koji se ipak nije našao na popisu putnika za Francusku rekao je:

Iskreno ostao sam iznenađen jer se u obrazloženju 'zašto Halilović, a ne Tomasov' pričalo, kako Halilović igra u jačoj ligi, da je mlađi... Međutim, mene zanima što je sada presudilo, odnosno zašto je sada prekrižen Alen Halilović? Makar, sve je to naše subjektivno mišljenje jer konačno, izbornik Čačić je u tom procesu i on je taj koji odgovara za rezultat.

I Vi ste bili u sličnoj situaciji dok ste vodili reprezentaciju, jer uvijek je netko imao drugačije mišljenje, drugačije želje?

Mi smo svi samo pasivni promatrači, jer izbornik prati kako igrači rade, u kontinuitetu je s njima i zato on ima najbolji uvid u njihov rad. On slaže kockice, zna od koga što očekuje. I zato je najbolje da mu svi ustvari budemo podrška, da mu pomognemo da dođe do što boljeg rezultata, a pitanja mu možemo postavljati tek kada prvenstvo završi.

A kako biste reagirali na Lovrenov istup uoči posjeta u Liverpoolu te ultimativnog traženja mjesta u momčadi nakon što je neopravdano zaboravljen na pripremnoj utakmici protiv Mađarske iako se cijelo vrijeme zagrijavao?

Ta je reakcija posljedica nečega što se ranije dogodilo na toj utakmici protiv Mađarske. I pitanje je zašto je do toga uopće došlo? Znate i vi da sam se ja jako borio za Lovrena jer smatram da je najbolji hrvatski stoper i da bi bio od velike pomoći. Jer ako može igrati odlično u Liverpoolu, osigurati Kloppu nastup u finalu Europske lige, onda je dobar. Kako to da ga se Klopp nije odrekao? A mislim da u obrani baš i nismo toliko jaki.

Zaključio je tako razgovor Igor Štimac koji je svojevremeno kao stožerni igrač u obrani sudjelovao u pohodu na treće mjesto na svijetu 1998. godine. Kada tako brutalno iskreno tj. bez dlake na jeziku kaže netko kao Igor Štimac - onda to ima veliku težinu.