KVALIFIKACIJE ZA AZIJSKI KUP

Igor Štimac bi mogao postati legenda Indije. Čak i poraz ga može dovesti do povijesnog rezultata i to nakon neviđene drame protiv Afganistana

12.06.2022 u 10:29

Bionic
Reading

Brončani Vatreni iz 1998., bivši igrač i trener Hajduka i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac na korak je do povijesnog uspjeha u Indiji u kojoj je za kormilom nogometne reprezentacije od 2019. godine.

Indijci su u trećem krugu kvalifikacija za plasman na Azijski kup nakon pobjede nad Kambodžom 2:0, slavili i protiv Afganistana 2:1 te im je za ostvarenje cilja dovoljan jedan bod u susretu protiv Hong Konga.

Naime, obje reprezentacije imaju po šest bodova, a osim pobjednika skupine dalje ide i pet od šest drugoplasiranih pa su izgledi Indije veliki čak i ako izgube utakmicu posljednjeg kola.

Susret s Afganistanom bio je vrlo dramatičan, a sve se nakon 85 minuta igre zakompliciralo i rasplelo u samoj završnici. Indija je povela u 86. minuti preko Sunila Chhetrija, Afganistan je izjednačio u 88. golom Zohiba Islama Amirija, a veliko slavlje Indijcima donio Sahal Abdul Samad u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Prođe li na završnicu Indija će prvi put u povijesti zaigrati na dva uzastopna Azijska kupa, a Štimac će postati legenda.