opet seli na klupu

Igor Cvitanović ima novi posao; poziv Zorana Mamića nije mogao odbiti, a glavni razlog su mlade nade Hajduka

06.01.2021 u 08:09

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Igor Cvitanović, jedan od najboljih strijelaca u povijesti kluba, ima novi posao

Kako su potvrdili iz Maksimira 49-godišnji Igor Cvitanović – koji je u posljednje vrijeme često imao ulogu stručnog televizijskog komentatora - i GNK Dinamo dogovorili su suradnju kojom legendarni bivši igrač Dinama preuzima funkciju trenera juniorske momčadi.

Treba reći kako Cvitanović već ima iskustvo vođenja mlađih klupskih kategorija, a bio je i asistent u prvoj momčadi tako da mu trenerskog iskustva ne nedostaje. Zadnji seniorski klub koji je vodio bila je NK Istra 1961. u sezoni 2018/19.

Igor Cvitanović odigrao je u dresu Dinama ukupno 502 utakmice i zabio 304 gola, a nosi titulu drugog najboljeg strijelca u povijesti HNL-a s 126 golova.

S Dinamom je osvojio niz trofeja kao igrač (pet naslova prvaka i pet pokala pobjednika Kupa!) te kasnije kao član stručnog stožera Zorana Mamića.

Cvitanović će na klupi zamijeniti Andreja Miokovića koji će nastaviti stručni rad u klupskoj školi.

Dodajmo kako Cvitanović juniorsku momčad preuzima nakon 15 odigranih prvenstvenih kola u kojima se s 38 osvojenih bodova smjestila na drugom mjestu sa četiri boda manje za vodećim Hajdukom. Dakle, razlog ove smjene su mlade nade Hajduka tako da će Cvitanović imati pune ruke posla. A i pritisak će biti prisutan...

Nema sumnje kako će svojim iskustvom Cvitanović pomoći juniorima Dinama jer je sličan put i sam prošao. Naime, u prvoj momčadi Dinama debitirao je četiri dana nakon svoga 19. rođendana. Istrčao je u prvenstvenoj utakmici protiv Sarajeva na maksimirskom travnjaku u predzadnjoj sezoni jugoslavenske lige, uskočio je osam minuta prije kraja i zabio – dva gola. Plavi su pobijedili sa 6:0.