NOVI PRVOLIGAŠ NK RUDEŠ

Igor Bišćan otkrio nam kako je pokorio konkurenciju i iznenadio samog sebe

16.05.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Igor Bišćan, koji je kroz veliku igračku karijeru nosio dresove Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa, posljednju sezonu i pol posvetio se trenerskom poslu. Svoje znanje i iskustvo prenio je na igrače Rudeša, s kojima je prošle nedjelje potvrdio plasman među hrvatske prvoligaše

Pobjedom 1:0 u gostima nad Solinom, izravnim konkurentom za prvo mjesto u drugoligaškom društvu, Rudeš je potvrdio da je ove sezone najbolji u svojoj konkurenciji.

Od sljedeće sezone dakle momčad iz zapadnog dijela Zagreba bit će dio elite – MAXtv Prve lige, a za što je ovom klubu trebalo osam sezona igranja među drugoligašima, ali i dovođenje mladog stručnjaka koji će znati iskoristiti sve potencijale svoje momčadi.

Igor Bišćan, koji je u Rudeš stigao u prošloj polusezoni, kada je postao asistent Stipi Brnasu, uoči ove sezone od čelnika kluba dobio je veliko povjerenje odnosno priliku da samostalno vodi momčad.

No početak nije bio dobar, jer u prvoj utakmici Rudeš je doživio težak poraz od Zagreba (1:5). Međutim strah se nije osjetio. U sljedeće tri utakmice nanizao je pobjede, a onda je u sedmom kolu s uvjerljivih 7:1 pobijedio Lučko i zasjeo na vrh tablice.

'Iskreno, o mogućem plasmanu u prvu ligu nisam uopće razmišljao. Znao sam da možemo biti pri vrhu, posebno kada smo prošli prvu trećinu prvenstva, odnosno kada smo osjetili sve protivnike', rekao je dan nakon velike pobjede, ali i jednako bučne proslave, u razgovoru za tportal.hr 39-godišnji Igor Bišćan.

Svi igrači dobili su dva slobodna dana

Svim igračima Rudeša trener Bišćan je dao dva slobodna dana kako bi se odmorili i kako bi profesionalno odradili preostala dva kola.

Iako mu je preostalo još nekoliko ispita i diplomski rad za PRO-trenersku licencu, Bišćan je kroz karijeru, učeći i od velikog Gerarda Houlliera u Liverpoolu, stekao veliko iskustvo i zna što treba igračima u ovakvim trenucima.

'Imali smo niz dobrih utakmica, ali i kontinuitet pobjedničkih rezultata. Sve je to stvaralo atmosferu. Dizali smo se, a ovo je grupa mladih dečki punih motiva, koji su spremno odrađivali sve što smo planirali. To su sve odlični mladi igrači. I zato jesmo tu gdje jesmo, to je bio naš put do uspjeha.'

Prošle jeseni bili su i nadomak velikom čudu, kada su ugostili Rijeku u osmini finala Kupa te od minusa 0:3 došli do izjednačenja i produžetka.

'Istina, i ta je utakmica dala igračima poticaj jer protiv Rijeke, koja je, u kakvom god sastavu igrala, u ovom trenutku najbolja hrvatska momčad, okrenuti 0:3 može biti samo poticaj.'

Okreću se pojačanjima za MAXtv Prvu ligu

Bišćan nije želio nikoga izdvajati, iako vrijedi spomenuti vratara Hendiju, kapetana Grbića, možda i najiskusnijeg Mesarića te strijelca Havojića. Naravno, oni bi trebali biti i dio prvoligaške momčadi, s Bišćanom na čelu.

'Prije svega koncentrirani smo na završnicu sezone. Želimo profesionalno odraditi sve da se ne bi možda nekome poremetili planovi. Naravno, što se nove sezone tiče, o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. A što se igračkog kadra tiče, znam da će za prvoligaški nogomet možda trebati neko pojačanje jer kvaliteta nogometa u drugoj i prvoj ligi nije ista. Ali i ovi igrači pokazali su da imaju znanja.'

U svemu tome Rudešu bi od velikog značenja trebala biti podrška španjolskog Deportivo Alavesa, s kojim je prošlog petka potpisana i službena suradnja, a prema kojoj bi iz ovog baskijskog kluba put Rudeša mogao stići i netko od igrača za kaljenje.

U svakom slučaju, pred Rudešom – klubom iz zapadnog dijela Zagreba – jest sretan završetak ove, ali i uzbudljiv početak nove sezone. A onda će se Rudeš i Rijeka – koja lovi prvu, povijesnu titulu hrvatskog prvaka - sastajati u drugačijim okolnostima.