španjolci se raspisali

Ignoriranje Luke Modrića od strane Florentina Pereza natjeralo je čak i novinare Realova 'glasila' da hrvatskom nogometašu posvete naslovnicu

27.10.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 35-godišnji Luka Modrić, proteklog je vikenda oduševio izvedbom i prekrasnim golom u pobjedi Reala 3:1 na Nou Campu protiv Barcelone. I stoga nije ni čudno da već dva dana u španjolskim novinama Modrićevo ime 'vrišti' s naslovnica

Luka Modrić i s 35 godina 'na leđima' igra nogomet za uživanje. Uz puno trke, preciznih i pravovremenih dodavanja, u zadnje vrijeme zabija i prekrasne golove. A takvog je postigao i u subotnjem derbiju protiv Barcelone, u pobjedi Reala 3:1.

S toga mu je dnevnik Marca, inače poznata kao Realovo 'glasilo', posvetila naslovnicu ovog utorka, ali uz važnu poruku: 'Modrić neprestano pokazuje zašto zaslužuje novi ugovor'.

Autori teksta podsjećaju da Modrić, kojem aktualni ugovor ističe na ljeto 2021. godine, to jest na kraju ove sezone, još uvijek nije sjeo za pregovarački stol, nasuprot predsjedniku kluba Florentinu Perezu, pa se s pravom pitaju zašto se odugovlači.

Jer ako mu je Perez u avionu poklonio dres s brojem 350, obilježivši isti broj nastupa u dresu Reala, onda je mogao ponuditi i papir na potpis jer zna se Modrićeva želja.

'Još mi je ostala ova godina s Real Madridom i nakon toga vidjet ćemo što će se dogoditi, osjećam se dobro i želim igrati nogomet još godinu dana', rekao je nedavno Modrić. 'Gdje? Vidjet ćemo, da budem iskren, nisam puno razmišljao o tome. Fokusiran sam na Real Madrid i ono što možemo postići ove sezone, to mi je jedini cilj, a zatim ću sjesti s čelnicima kluba i pronaći ćemo adekvatno rješenje za sve. Ovdje sam već osam sezona, osam veličanstvenih sezona i stvorio sam sjajan odnos sa svima u klubu, što god da se dogodi, neće biti problema'.

  • +8
Barcelona - Real Madrid, 7. kolo Primere, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: joma / Cordon Press / Profimedia

Dakle, Modrić je apsolutno iskren i odan klubu, ali i svjestan što bi čelnici kluba mogli napraviti.

Bitno je samo da je Modrić još uvijek 'gladan i željan', a novi ugovor koji potpiše, s bilo kojim klubom mogao bi mu biti i posljednji u karijeri. I zato novinari Marce još na kraju podsjećaju kakvu je razliku donio (i) u El Clasicu te da ga Real ne smije pustiti.

'Bez obzira na to je li starter ili zamjena, El Clasico je još jednom pokazao da Modrić ima talent zbog kojeg je svojedobno postao osvajačem Zlatne lopte i neprikosnoveni starter Zinedinea Zidanea. Sada je u dobi od 35 godina i normalno je da postoje sumnje, ali Modrić očito želi pričekati kraj sezone te odlučiti gdje će mu biti zadnji ugovor u nogometu, a nada se da će biti u bijelom dresu Real Madrida', zaključili su novinari Marce.