LOV NA DAVIS CUP

Ideja Gorana Ivaniševića za razmišljanje HTS-u

19.07.2016 u 09:22

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija ostavila je moćne Amerikance u kategoriji mušterija, te se kvalificirala u polufinale najmasovnijeg sportskog natjecanja svijeta. Protivnik je najbolji sastav natjecanja Francuzi, ali izbor podloge i mjesta događaja je u našim rukama

Amerikanci su u Portlandu nakon petka vodili 2:0 i s 'Bryanima u džepu' već su mogli nanjušiti povratak u tenisku elitu čiji su nekada bili počasni član. No, međugorci u paru, te Čilić i Ćorić u singlu šokirači su domaćina i Hrvatska je otišla na megdan Francuzima.

Točnije, teniski mušketiri dolaze u Hrvatsku. Teniski savez objavio je kako su među kandidatima za rujanski spektakl Zagreb, Split i Zadar. Podloga mora biti tvrda, a dvorane su spremne. No, Goran Ivanišević u razgovoru za Sportske novosti ističe važnost poticajne atmosfere a one se najlakše stvaraju - na stadionima.


'Ovaj meč treba publiku, i to jaku, bučnu Davis Cup publiku. Znam da ITF zahtjeva dvoranu od 7.000 ljudi što je katastrofa, jer manji gradovi nemaju šanse vidjeti velike igrače, a u njima bi mogla biti bolja atmosfera. Gdje će biti, Split, Zadar ili Zagreb? Meni je sasvim svejedno, samo da se dobije i da publika bude dobra, jer će igrati jako važnu ulogu. To su sve mečevi li-la i ludilo publike će odlučivati. Treba uzeti u obzir i mogućnost da se igra na stadionu. Poljud, Stari plac, Kranjčevićeva... Bilo gdje, samo da odemo u finale,' smatra hrvatska teniska ikona.