nikad jači united

Ibra se vratio! Mourinho je oduševljen, navijači Uniteda slave, konkurenti u strahu

24.08.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Ono o čemu se nagađalo cijelog ljeta sada je i službeno - Zlatan Ibrahimović vratio se na Old Trafford! Potpisao je Ibra novi jednogodišnji ugovor s Manchester Unitedom i nosit će dres s brojem 10

'Oduševeljeni smo što je Zlatan na putu oporavka, a jednako smo oduševljeni što nam je ponovno stavio na raspolaganje svoju ambiciju i iskustvo. Svojim doprinosom prošle sezone zaslužio je naše povjerenje i bit ćemo strpljivi čekajući njegov povratak. Ne sumnjam da će biti vrlo važan u drugom dijelu sezone', izjavio je menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho nakon što je Ibra potpisao jednogodišnji ugovor s Unitedom.

>> U Manchesteru slave, Zlatan je spreman i vraća se na Old Trafford

Ibrahimović je u prošloj sezoni do teške ozljede koljena odigrao 48 utakmica za Manchester United u svim natjecanjima, u kojima je zabio 29 golova.

Cijeli je posao zgotovljen u Monte Carlu gdje su čelnici Uniteda na ždrijebu skupina Lige prvaka.

  • +5
Zlatan Ibrahimović proslava na štakama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Vraćam se kako bih završio što sam započeo. Ne mogu dočekati povratak na travnjak Old Trafforda, ali znam da moram biti strpljiv i vratiti se kad budem potpuno spreman za to', izjavio je 35-godišnji nogometaš koji je u karijeri osvajao naslove prvaka u četiri različite države, a trofej pobjednika Europa lige bio je prvi koji je osvojio u jednom europskom klupskom natjecanju.

Uz golmana Juventusa Gianluigija Buffona, Ibrahimović je nedvojbeno jedan od najvećih aktivnih europskih nogometaša koji još nije okusio trijumf u Ligi prvaka, u kojoj će s Manchester Unitedom to imati priliku napraviti ove sezone.

United je ovog ljeta kao zamjenu za ozlijeđenog Ibrahimovića iz Evertona doveo Romelua Lukakua za 85 milijuna eura. Lukaku se sjajno predstavio na samom početku sezone, ali Mourinho se niti u jednom trenutku nije želio odreći Ibrahimovića, odlučio je čekati da se potpuno oporavi, koliko je god potrebno. Prema nekim najavama, Ibra bi prvu utakmicu za United mogao odigrati već početkom studenog.