BRITANAC NA NASLOVNICAMA

Iako je Sinner preko Đokovića došao do prvog Grand Slama, Talijani sada pišu samo o njemu!

02.02.2024 u 13:10

Bionic
Reading

Ferrari je uspio 'povratiti globalnu dimenziju' uzevši sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona od 2025., pozdravio je u petak talijanski tisak koji mu je, kao i Gazzetta dello Sport, poželio 'dobro došao šampione'.

Zaglavljen između 'Sinnermanije', nakon krunidbe Jannika Sinnera na Australian Openu, i nedjeljnog okršaja Serie A između milanskog Intera i Juventusa, gromoglasan dolazak Britanca u Ferrari i dalje je jedna od top-tema talijanskih novinara.

La Gazzetta dello Sport posvećuje devet stranica onome što naziva 'crveni pogodak', igra riječi na talijanski izraz 'dobiti jackpot'. Sportski dnevnik na svojim ružičastim stranicama pozdravlja Britanca, 'dugo mu se udvarala Scuderia i sada je to transfer koja ponovno pokreće F1 i s komercijalnog gledišta'. Ako ona naravno spominje njegove primanja od 50 milijuna eura godišnje, njegovu živopisnu osobnost i njegov nevjerojatan put do vrha F1, talijanski tisak podsjeća, poput Corriere dello Sport, da je Britanac 'prvak koji je osvojio sve i tko zna kako pobijediti'.

Pod uvjetom da mu Scuderia, koja nije osvojila naslov svjetskog prvaka u vozačima od 2007., a naslov u konstruktorima od 2008., 'osigura savršen automobil za ulazak u povijest', upozorava Gazzetta.

'Revolucija 2025' - Za Stampu, Hamilton, koji cilja na 8. naslov svjetskog prvaka kako bi prestigao Michaela Schumachera, koji je radio za Ferrari od 1996. do 2006., je 'rođen da promijeni povijest'. Iako bi neki navijači mogli biti zabrinuti zbog godina budućeg vozača Ferrarija (39 godina), taj dnevnik intervjuirao je Riccarda Ceccarellija, sportskog liječnika i osnivača trening centra Formula Medicine koji posebno radi sa Charlesom Leclercom, budućim Hamiltonovim momčadskim kolegom.

'Lewis ne izgleda loše u svojim godinama i pred njim je duga karijera. Kada razmišljamo o motosportu, pogrešno vjerujemo da su glavne potrebne kvalitete reaktivnost i refleksi, ali ono što se najviše računa je motivacija i Hamilton je super motiviran', napominje.

'Ferrarijev udar globalnih razmjera', ističe Corriere della Serra koji objavljuje tekst Jeana Alesija, bivšeg vozača Scuderije, od 1991. do 1995. godine.

'Brand koji je ispisao povijest moto utrka ujedinio se sa prvakom iznimnog prestiža. Očekujem električnu avanturu, utrku za utrkom, koja će pobuditi univerzalni interes', oduševljen je Francuz.

Sa svoje strane, La Repubblica inzistira na 'revoluciji 2025 - prvak i ikona Hamilton u Ferrariju'. Dnevnik je pak objavio intervju s bivšim vozačem F1 Jarnom Trullijem koji je ublažio opće oduševljenje:

'Uzeli su nekoga iznimnog, s puno iskustva i godina, ali to ne jamči pobjede. Hamilton ostvaruje svoj san. Za mene će operacija više koristiti Hamiltonu nego Ferrariju', ocijenio je.