ispunio si je san

Marin Pongračić dobio pohvalu od izbornika, a onda se okuražio pa 'spustio' suigraču iz Wolfsburga: Šokiran sam, to nisam vidio ni na treningu

12.11.2020 u 08:01

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u Istanbulu prijateljsku utakmicu protiv Turske, a konačnih 3:3 dalo je izborniku pravo na ljutnju. Prije svega, zbog grešaka u zadnjem redu. No, to se nije odnosilo na debitanta 23-godišnjeg Marina Pongračića

'Pongračić nije par mjeseci igrao, pitao sam ga želi li početi utakmicu ili ući s klupe, rekao je da mu je lakše ako počne. Vidi se da mu nedostaje utakmica, ali on će donijeti snagu i energiju u obrani, ono što nam je problem, i u čemu ga vidim jako dobrog. Do ožujka će biti puno bolji, bit će velika konkurencija stoperima', pohvalio je Dalić stopera Wolfsburga, kojeg je već neko vrijeme imao na radaru, i slao mu pozive.

No, mononukleoza udaljila je Pongračića neko vrijeme s terena, ali sada se napokon vratio.

'Ja sam jako sretan i zadovoljan da sam odigrao svojih 60 minuta nakon dugo, dugo vremena. A posebno za reprezentaciju. Jako dugo sam čekao ovu priliku i zahvalan sam svima', rekao je Pongračić za Novu TV te komentirao kako mu je bilo uz Modrića i ostale reprezentativce na treninzima.

'To je san koji mi se ispunio. Ne znam što bih rekao, nemam riječi. Čekao sam taj dan. Uvijek sam gledao reprezentaciju, bio veliki navijač, tako da mi je velika čast biti tu. A usput i učim od ovih starijih, boljih igrača', priznao je Pongračić i dokazao da u s pravom mnogi predviđaju veliku karijeru. Jer malo koji igrač s 23 godine priznaje da i dalje uči.

A evo što Pongračić misli o greškama kod turskih golova.

'Mislim da smo dobro stajali na terenu u prvom poluvremenu. Ta dva gola koja smo primili bile su dvije individualne greške i to su zapravo bile jedine prilike koje su imali, tako da to na kraju izgleda loše. Ali mislim da smo mi kontrolirali utakmicu. Naravno da bi voljeli izostaviti takve greške u budućnosti'.

Što vam je izbornik rekao na poluvremenu i kada ste izašli s terena?

'Meni nije rekao ništa. Rekao je ekipi da moramo biti još agresivniji i odlučniji u duelima, pa smo onda u drugom dijelu ipak zaigrali bolje i dali još dva gola. Sve u svemu zanimljiva utakmica, a za mene veliki dan'.

Pongračić, koji je inače suigarč Josipu Brekalu u Wolfsburgu, potom se u razgovoru za HNS našalio na račun svog suigrača, koji je zabio gol glavom.

'Bio sam šokiran kad sam vidio gol glavom, nisam to očekivao. Ne, zezam se vidi se da je stvarno talent i stvarno daje sve od sebe i to je pokazao na terenu. To što je zabio gol glavom je dobro za njega, to nisam vidio ni na treninzima i utakmicama'.